Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze alte 11 companii care să le „înghită” pe cele 20 declarate ilegale

Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze alte 11 companii care să le „înghită” pe cele 20 declarate ilegale

Gabriela Firea Inquam Photos/George Calin

Primăria Capitalei are în plan înfiinţarea a 11 Companii Municipale care vor absorbi prin fuziune cele 20 de Companii declarate ca fiind ilegale de către instanţă. Cel mai probabil, cele 11 proiecte de înfiinţare vor intra pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 30 mai.

Conducerea Primăriei Capitalei, prin Sorin Chiriţă, adminstratorul public al Municipiului Bucureşti, a trimis recent, către toţi consilierii generali, un document prin care se propune înfiinţarea a 11 Companii Municipale care să le „înghită” pe cele 20 declarate ca fiind ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti.
 
Pentru că instanţa a motivat decizia din noiembrie 2018 prin faptul că societăţile municipale au fost înfiinţate în 2017 cu majoritate simplă, şi nu cu una de două treimi, cele 11 companii care se propun acum au nevoie de o majoritate de două treimi, arată mediafax.ro. Astfel, pentru înfiinţarea celor 11 companii este nevoie de votul tuturor consilierilor PMP şi de votul a 5 consilieri PNL. 
 
 

 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: