Primăria Capitalei va moderniza 600 de cabinete şcolare, medicale şi stomatologice cu trei milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va demara un program prin care vor fi dotate, igienizate şi modernizate 450 de cabinete de asistenţă medicală şcolară şi 143 de medicină dentară. Anunţul a fost făcut de primarul general Gabriela Firea, potrivit căreia pentru program sunt necesare trei milioane de euro.

Motivul pentru care Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) o hotărâre prin care să fie dotate unităţile medicale preşcolare, şcolare şi universitare a fost acela că situaţia actuală este mult sub aşteptările părinţilor. Potrivit deciziei, cabinetele vor beneficia de aparatură de urgenţă medicală, , aparate pentru măsurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer condiţionat, precum şi piese de mobilier sau frigidere mici.

Pentru cabinetele stomatologice vor fi achiziţionate scaune stomatologice, piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer condiţionat, laptopuri şi instrumente. De altfel, atât cabinetele şcolare cât şi cele stomatologice vor beneficia de igienizare, reparaţii, dezinfectări şi montare parchet.

„Se va declanşa procedura de achiziţie publică de către ASSMB în conformitate cu referatele de necesitate întocmite de medicii coordonatori pe fiecare sector al Capitalei. Apoi se va întocmi caietul de sarcini şi se va publica pe SEAP. Având în vedere suma, de trei milioane de euro, va fi o licitaţie publică deschisă. Pentru reparaţii şi igienizare, Primăria Capitalei va semna un protocol cu Ministerul Educaţiei şi cu cele şase sectoare ale Capitalei având în vedere că Primăria are în subordine cabinetele şcolare, deci are o mare responsabilitate, dar unităţile de învăţământ sunt în administrarea sectoarelor. În concluzie, toate cele 447 de cabinete medicale şcolare şi cele 148 de cabinete stomatologice din şcoli, grădiniţe şi universităi vor fi dotate la nivel european”, a declarat primarul Gabriela Firea, citată de news.ro.

Administraţia Spitalelor: „Avem un număr deficitar de medici şcolari”

Potrivit acesteia, în Capitală sunt 245.209 de preşcolari, şcolari, elevi şi studenţi. La rândul său, directorul Administraţiei Spitalelor Municipiului Bucureşti, Gabriel Botnariu, a explicat că medicii şcolari cu care a stat de vorbă s-au plâns de neajunsurile din cabinetele şcolare. „Cred că e o ramură deosebit de importantă dar care nu a fost bine organizată până acum. Avem un număr deficitar de medici. Avem ca şi normare un medic de medicină generală la 2.000 de copii şi un asistent medical la 1.000 de copii”, a spus Botnariu.

Ştire în curs de actualizare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite