Prima reacţie a Ambasadei Rusiei la Bucureşti, după ce o maşină a intrat în poarta clădirii: Şoferul, „sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat pe 6 aprilie că incidentul de la porţile misiunii diplomatice ruse poate fi numit „un adevărat atac terorist”. Un autovehicul a intrat în porţile ambasadei Rusiei la Bucureşti, miercuri dimineaţă. Maşina a luat foc, iar şoferul a murit.

„Astăzi, dimineaţa devreme, a avut loc de fapt un atac terorist, deşi există multe circumstanţe care fac acest incident mai greu de înţeles”, a spus Kuzmin la postul de televiziune Rossia-24.

Ambasadorul a mai subliniat că personalul misiunii diplomatice ar fi primit în mod repetat ameninţări directe.

„Atmosfera care se dezvoltă treptat aici este foarte tensionată. Ambasada a primit în mod repetat ameninţări directe prin e-mail de „explozie”, „răzbunare” şi aşa mai departe”, a spus Kuzmin.

Ambasada Federaţiei Ruse a transmis condoleanţe familiei bărbatului decedat. Misiunea diplomatică a indicat că şoferul maşinii a lovit în mod deliberat porţile ambasadei, fiind „sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare înscenată la Bucea”. 

Misiunea diplomatică l-a numit pe decedat „o victimă a propagandei militare nestăpânite” a neonaziştilor aflaţi la putere la Kiev. Se mai precizează că niciunul dintre membrii personalului ambasadei nu a fost rănit.

Preşedintele Comitetului de Anchetă rus, Aleksandr Bastrâkin, a dat ordin miercuri direcţiei principale de investigaţii din cadrul acestei structuri de pe lângă Parchetul rus să ancheteze circumstanţele incidentului de la Ambasada Federaţiei Ruse din România, a anunţat serviciul de presă al instituţiei, citat de agenţia oficială de presă TASS.

Un autovehicul a intrat în porţile ambasadei Rusiei la Bucureşti, miercuri dimineaţă. Maşina a luat foc, iar şoferul a murit. Bărbatul care a intrat cu maşina în porţile Ambasadei Rusiei la Bucureşti ar fi fost identificat ca fiind Bogdan Drăghici, şeful asociaţiei TATA, condamnat pentru că şi-a abuzat sexual fiica, declară surse din anchetă.

Ambasada Rusiei se foloseşte de incident pentru a nega atrocităţile petrecute la Bucea

Ambasada Rusiei la Bucureşti a transmis presei şi un comunicat de presă în care îşi exprimă poziţia cu privire la incidentul petrecut în dimineaţa zilei de 6 aprilie. 

„Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele şoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în oraşul Bucea. În acest mic oraş ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, naţionaliştii ucraineni au masacrat civili, punând vina pe personalul militar rus. De fapt, persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a regizolrilor neo-nazişti aflaţi la putere la Kiev şi a patronilor lor occidentali, care, fără să aştepte rezultatele unei examinări medico-legale şi ale mărturiei martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federaţiei Ruse pe fundalul desfăşurării operaţiuni militare speciale în Ucraina”, se arată în comunicatul Ambasadei Rusiei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite