Prima desecretizare SIPA= un mare Fâââsssss…

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce urlă unii că au apărut informaţii secrete, înainte de desecretizarea dosarelor secretizate de stat?!!! Cum să acuzi „Incidente de securitate”?!!! Banalităţi. La noi e un lucru normal, firesc, care se întâmplă de ani de zile, indiferent de ocârmuirea de partid. Nu vedem cu toţii în media, cum apar „bombe” şi dezvăluiri permanente, ca şi cum ar fi fost redactate dinainte, în laboratoare specializate.

După ce a fost aruncată programat pe piaţă şi a inflamat opinia publică, clasa politică şi responsabili din Justiţie (foşti şi actuali), din raţiuni şi interese cunoscute doar de detonatorii întârziaţi, „bomba” SIPA a făcut primul mare Fâââssss!? Desecretizarea făcută cu mare operativitate de actualul ministru, Tudorel Toader, ne-a surprins cu nimic. Poate doar cu performanţele tehnice de care mulţi nu credeau că e în stare SRI-ul. Chestii de meseriaş în ale iluminatului arhivei, explicate de un alt fost ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, la ordinul căruia s-a făcut vizita, la 13.12.2013, pentru schimbarea becului.

Cel mai important lucru din prima desecretizare a Bau-Baului SIPA ne luminează, pe cei din popor, neştiutori de astea, cum se schimbă un bec cu un ofiţer SRI la comandă. La prima vedere, e ca în bancul acela care ne amuză, spunându-ne de câţi miliţieni/poliţişti e nevoie să schimbe un bec: patru - unul care ţine becul şi trei care învârt masa ca să înşurubeze becul. Aşa şi la SIPA, cu ofiţerul SRI şi cei trei însoţitori care au schimbat becul.

S-a dat comandă să se desecretizeze faimoasa arhivă, s-a dat. Ce am aflat noi, românii cu drept de vot, hulpavi de secrete, avizi de bombe de presă şi fumigene menite să ne lumineze mintea şi să ne manipuleze conform intereselor de partid şi de stat ? Noi astăzi, la şcoala publică, am aflat despre nişte vizite, 22, făcute de nişte nume, care ni s-au dezvăluit de asemenea, reprezentând oameni cu grade şi funcţii înalte. Vizite controlate.

Şi am mai învăţat cum se schimbă un bec într-o arhivă de coşmar, de către o echipă de meseriaşi condusă de un ofiţer de informaţii. Asta cu becul o mai ştiam din bancuri, dar nu ştiam că are aplicabilitate practică în instituţii secrete, cu angajat cu ochii albaştrii la comandă. Singura concluzie benefică din această primă desecretizare, îi poate lumina doar pe tinerii care doresc o carieră în SRI : au mai multe şanse să intre în echipă dacă ştiu dinainte cum se schimbă becul. Dacă ştiu dinainte să facă lumină în arhivă, sigur şi-au asigurat locul printre meseriaşii informaţiilor. Cine ştie, e băiat deştept şi nu moare de foame.

Nimic nou sub soare cu desecretizarea marotei SIPA. În afară de chestia cu iluminatul inteligenţilor, toată lumea ştia că au fost vizite în arhivă, toţi ştiam că au fost accesate dosare. Păi, care e rostul unei arhive, mai ales al unei arhive secrete cu dosare despre greii justiţiei, politicieni, infractori şi alţi trecători prin sistem? Să fie accesată la nevoie, deschise dosarele cu greutate şi folosite informaţiile aşa cum trebuie. Pardon, aşa cum cred marii bărbaţi de partid şi de stat pentru înaintarea României pe culmea progresului şi civilizaţiei.

Ce urlă unii că au apărut informaţii secrete în presă, înainte de desecretizarea dosarelor secretizate de stat ?!!! Cum să reclami „Incidente de securitate”, auzi?!!! Banalităţi. Păi, ăsta e un lucru normal, firesc, cotidian care se întâmplă de ani de zile, indiferent de ocârmuirea de partid. Nu vedem cu toţii pe tv, în presa scrisă, pe canale media diverse cum apar „bombe” şi dezvăluiri permanente, prezentate cu tam-tam, ca şi cum ar fi fost documentate, elaborate şi redactate dinainte, în laboratoare specializate, nu în redacţii obişnuite de presă.

Ce ne minunăm sau revoltăm că apar mereu dosarele nesecretizate din arhivele secrete, când ele sunt permanent prezente pe piaţă, chiar dacă acest lucru este ilegal ? Nimic nou sub soare.

Exact aşa cum ne-a luminat şi comunicatul oficial al Ministerului Justiţiei, privind prima desecretizare. Frecţii la picioare de lemn. Pardon, primul mare Fâââsss. Care ne anunţă că vor urma şi alte fâââssssuri pentru iluminarea prostimii.

Ce, vă aşteptaţi la chestii cu adevărat importante pentru igiena morală a scumpei noastre ţări ? Nu, nu, nu ! După cum vedem şi auzim, sunt chestii mult mai importante cu bomba fără fitil SIPA. Ştiu ei geniştii, de ce au aruncat-o pe piaţă.

Cine n-a citit în ce constă marea desecretizare, poate accesa site-ul Ministerului Justiţiei şi se va lumina.

Comunicatul Ministerului Justiţiei despre prima desecretizare:

Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiţiei române!”

Arhiva SIPA a fost desfiinţată prin HG nr. 127/26.01.2006.

„După desfiinţarea arhivei, un număr de 22 de „vizite” au fost consemnate în 22 procese verbale întocmite „cu ocazia sigilării/desigilării spaţiilor în care a fost depozitată arhiva”.

„Cele 22 procese verbale consemnează data vizitei, Ordinul ministrului justiţiei prin care a fost permis accesul în arhivă, componenţa comisiei, semnătura membrilor comisiei, precum şi menţiunea „După verificarea şi inspectarea stării documentelor în vederea desfăşurării pe viitor a lucrărilor comisiei s-a procedat la sigilarea ferestrelor, resigilarea uşilor celor două camere precum şi a uşii de acces la acestea”, indicându-se şi numărul sigiliului folosit.”

……..

„În condiţiile legii se va proceda la desecretizarea Rapoartelor cu nr. 0097/17.04.2008( semnat de către Iosif Marius, Scântei Laura Iuliana şi Georgescu Horia), respectiv nr. 0096/ 17.04.2008(semnat de către Iosif Marius, Scântei Laura Iuliana, Georgescu Horia, Boboc Monica şi Mânzală Dan), prin care „Comisia a identificat nereguli cu privire la evidenţa, păstrarea, procesarea, multiplicarea şi distrugerea informaţiilor secrete de stat, în contradicţie cu prevederile HG 585/2002”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite