VIDEO Prima declaraţie a Principesei Margareta, noul Şef al Familiei Regale a României, după moartea Regelui Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declaraţie Principesa Margareta - moartea Regelui Mihai / SURSA FOTO Captură YouTube / Casa Regală a României / 5 dec 2017

Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, a dat publicităţii primul mesaj oficial după moartea Regelui Mihai.

„Români,

Ţara a pierdut pe Regele Mihai I. Timp de peste nouă decenii, el a închinat României toate puterile, cu devotament şi răbdare. 

Am pierdut, ca voi toţi, un părinte. O pierdere personală şi o pierdere pentru întreaga Naţiune. În aceste clipe grele, suntem uniţi în suferinţa noastră.

Cu infinită iubire şi principii puternice, Regele Mihai a înscris în cartea Neamului cea mai valoroasă pagină din istoria contemporană. 

Bunătatea şi iertarea sa au învins toate relele secolului trecut. Înţelepciunea lui a asigurat continuitatea identităţii noastre, în momente de gravă abatere de la mersul firesc al ţării. Regele nostru a fost o parte din fibra Statului român.

Prin întreaga sa viaţă, tatăl meu a continuat legătura Familiei Regale cu naţiunea română. Pentru ziua noastră de mâine, el ne-a dăruit ziua lui de astăzi.

Începe un nou timp pentru Casa Regală a României. Cu aceleaşi principii şi sentimente ca ale tatălui meu, voi continua să servesc interesele fundamentale ale poporul român.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!“

Margareta,

Custodele Coroanei române 

Citeşte şi:

Casa Regală a prezentat linia de succesiune: cine va prelua conducerea

Regele Mihai a murit. Povestea de iubire fără egal dintre ultimul suveran al României şi aleasa inimii sale

Istoria celor 66 de ani de monarhie. Cel din urmă suveran al românilor: „Am plecat cu moartea-n suflet”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite