Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Orşova, vizat de DNA într-un caz de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe percheziţii au loc, marţi, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova şi la locuinţa prim-procurorului acestei instituţiei, Carmen Sîrboiu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) o suspectează pe aceasta de fapte de corupţie.

DNA - Structura Centrală face miercuri opt percheziţii în Orşova la Parchetul Judecătoriei Orşova, la locuinţa şefului instituţiei, la un liceu din oraş, dar şi la alte şase adrese.

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Orşova, Carmen Sîrboiu, suspectată de DNA că ar fi lua mită de la oameni de afaceri cărora le promitea că va interveni la factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune comise de aceştia. Aceasta a fost ridicată de anchetatori de la locuinţa sa.

Carmen Sîrboiu este acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, iar mai mulţi oameni de afaceri sunt suspectaţi de cumpărare de influenţă. Surse judiciare au precizat că Sîrboiu este suspectată că ar fi lua mită de la oameni de afaceri, cărora le promitea că va interveni la factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune pe care le făceau aceştia. Şeful Parchetului Orşova ar fi primit, în schimb, bani şi bunuri, printre care materiale de construcţii, iar la cele două vile ale sale ar fi fost trimişi oameni să lucreze.

De asemenea, de la locuinţa lui Carmen Sârboiu a fost ridicată o cutie cu documente.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie fac, marţi dimineaţă, opt percheziţii în judeţul Mehedinţi, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite