Prim-adjunctul SRI, generalul Răzvan Ionescu, înaintat în grad de Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-adjunctul SRI generalul Răzvan Ionescu

Preşedintele Klaus Iohannis l-a înaintat la gradul de general – locotenent pe Răzvan Ionescu, prim-adjunctul şefului SRI, potrivit unui decret publicat joi în Monitorul Oficial.

Iohannis a înaintat în grad 13 generali SIE şi 11 generali SRI, deciziile fiind publicate joi în Monitorul Oficial. Dintre aceştia, este public doar numele generalului Răzvan Ionescu, ceilalţi generali fiind  trecuţi la secret, numele lor făcând parte din categoria informaţiilor clasificate.

Răzvan Ionescu (47 de ani) l-a înlocuit în funcţia de prim-adjunct pe Florian Coldea, iar înaintarea în grad a fost făcută la propunerea directorului SRI, Eduard Hellvig.

Generalul de brigadă Răzvan Ionescu are 47 de ani şi o experienţă de peste două decenii în munca operativă a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică şi Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă şi Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania, anunţă SRI.

Serviciul transmite că Ionescu a ocupat mai multe funcţii, atât în cadrul unităţilor centrale, cât şi teritoriale, "unde a avut succese operaţionale de anvergură", în parteneriat cu servicii de intelligence din spaţiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaţionale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaţionale, migraţie şi terorism.

A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan şi a absolvit ca şef de promoţie cursurile de iniţiere. A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 şi anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea ameninţărilor transfrontaliere, mai spune SRI, într-un comunicat de presă.

"În activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii instituţionali ai SRI, atât interni, cât şi externi", afirmă Serviciul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite