Prietenii îşi iau adio de la Nicu Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prietenii îşi iau adio de la Nicu Constantin
Prietenii îşi iau adio de la Nicu Constantin

Actorul Nicu Constantin (70 de ani) a încetat din viaţă ieri, la ora 16.45, la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Bucureşti, în urma unui stop cardiorespirator.

Artistul a suferit ieri, la ora 14.00, un prim stop cardiorespirator, însă medicii au reuşit să-l resusciteze. Nicu Constantin a fost internat în spital la 11 mai pentru suferinţe pulmonare severe, iar starea sa de sănătatea a oscilat în permanenţă, fără să-i permită externarea.

Mandiţa Constantin, soţia artistului, a fost alături de acesta pe întreaga perioadă a spitalizării. Actorul împlinise 70 de ani la 31 iulie, sărbătorindu-şi ziua de naştere în spital, deconectat pentru câteva ore de la aparatele respiratorii.

Citiţi şi:



Prietenii îşi iau la revedere

„A murit un mare actor de revistă, un om extraordinar şi un prieten foarte bun. Sunt efectiv îndurerat de această despărţire şi nu pot să mai spun decât «Dumnezeu să-l odihnească!»“, a declarat Mitică Popescu pentru „Adevărul“.

„Cred şi nu obosesc să spun că un actor nu moare niciodată cât trăieşte în amintirea spectatorilor săi“, a declarat Mircea Albulescu pentru Mediafax.

„Un talent cu totul deosebit pentru scena Teatrului de Revistă, un om cu mult har. De atâtea ori, anul acesta, a trebuit să vorbim despre cei care au plecat dintre noi. Parcă prea repede şi prea mulţi au plecat dintre noi“, a spus Tamara Buciuceanu. 

„Teatrul de revistă este cel mai greu teatru care se face pe acest pământ. Este singurul teatru cu trei pereţi, al patrulea fiind publicul. Nu există actori de revistă şi actori de dramă, există actori buni şi actori proşti“, mărturisea Nicu Constantin într-un interviu acordat revistei „Formula As“.

Teatrul de revistă, motorul vieţii sale

Între anii 1960 şi 2000, actorul a fost vedeta Teatrului „Constantin Tănase“, unde a avut peste 9.000 de reprezentaţii. Născut la Eforie Sud, la 31 iulie 1939, a fost distins cu Ordinul Cultural Clasa I, iar în 2001 a devenit Cetăţean de Onoare al oraşului Eforie. Nicu Constantin era un rapidist înfocat şi chiar a dedicat o melodie clubului giuleştean.

Actorul a jucat în aproximativ 28 de filme, printre care „Vin cicliştii“ (1968), „Alo, aterizează străbunica“ (1981), „Secretul lui Bachus“ (1983), „Întoarcere la dragostea dintâi“(1981), „Grăbeşte-te încet“ (1981), „Totul pentru fotbal“ (1978) şi „Septembrie“ (1977).

image

Teatrul de revistă este cel mai greu teatru care se face pe acest pământ. Este singurul teatru cu trei pereţi, al patrulea fiind publicul. Nu există actori de revistă şi actori de dramă, există actori buni şi actori proşti.

image


Nicu Constantin
actor

image

A murit un mare actor de revistă, un om extraordinar şi un prieten foarte bun. Sunt efectiv îndurerat de această despărţire şi nu pot să mai spun decât «Dumnezeu să-l odihnească!».

image


Mitică Popescu
actor




Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite