Press One: Titlul de doctor al lui Liviu Pop, blocat de investigaţia jurnalistei Emilia Şercan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Liviu Pop, fostul ministru al Educaţiei şi doctorand la Academia de Poliţie, şi-a susţinut miercuri teza de doctorat. Pop nu a primit însă titlul de doctor, iar asta pentru că există „posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat, după cum a afirmat Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliţie. Decizia a fost luată după ce jurnalista Emilia Şercan a afirmat că mai multe pasaje din lucrare sunt plagiate, chestiune confirmată şi de senatorul PSD.

„Dată fiind existenţa unor posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat în teza de doctorat a doctorandului Pop Liviu Marian, suspendăm şedinţa de astăzi până în momentul în care domnul doctorand împreună cu domnul conducător de doctorat vor decide reparcurgerea paşilor obligatorii pentru susţinerea tezei de doctorat şi o rugăm, de asemenea, pe doamna Emilia Şercan, dacă are amabilitatea să ne pună la dispoziţie elementele care astăzi au concurat la luarea deciziei.

Domnule doctorand, ne pare rău, dar cred că cel mai bine, atât pentru instituţia pe care o reprezint, dar şi pentru dumneavoastră, este ca nicio suspiciune să nu existe, să nu planeze asupra activităţii dumneavoastră şi asupra activităţii conducătorului de doctorat. Declar şedinţa publică închisă. Vă mulţumesc!", a anunţat profesorul universitar Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliţie, citat de pressone.

Liviu Pop şi-a prezentat teza de doctorat cu titlul Ordine publică şi Securitate Naţională miercuri, la ora 14.00, în sala de conferinţe a Colegiului Naţional de Afaceri Interne (CNAI) de la Academia de Poliţie

Liviu Marian Pop a devenit doctorand la Academia de Poliţie în 2014, informaţie prezentată în exclusivitate de PressOne.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite