Preşedintele Senatului României - Ziua şi prostia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu ştiu. Să fie de vină vârsta, schimbarea mult prea deasă de neveste şi solicitările aferente, perspectiva ameţitoare că o ipotetică suspendare a preşedintelui Iohannis l-ar putea face măcar şi pentru o vreme preşedinte interimar al României?

Sau să fie la mijloc oboseala acumulată în cursul luptei pentru puterea supremă în ALDE câştigată deocamdată, dar cu consecinţe necunoscute, nici pentru el, nici pentru coaliţia PSD-ALDE, nici pentru guvernarea României?

Singurul lucru de care sunt sigur e că, în ultima vreme, preşedintele Senatului României, dl. Călin Anton Popescu-Tăriceanu a intrat într-o primejdioasă competiţie cu sine însuşi. Zilnic debitează câte o prostie. Care mai de care mai gogonată. Uneori chiar insultătoare, complet iresponsabilă, la adresa unei bune părţi a populaţiei României. Aproape că mă bate gândul că cei din preajma-i ar face bine să apeleze numărul de urgenţă 112.

Cea mai recentă potrivit căreia mişcările de stradă împotriva neruşinatului mod în care premierul Grindeanu şi gaşca ce compun la ora actuală guvernul României, inşi aleşi cu toţii pe sprânceană de condamnatul penal pe nume Dragnea Liviu, ar fi condus la izolarea României pune capac la toate. Văd în ea dovada că dl. Popescu-Tăriceanu nu mai are nici urmă de instinct politic. Numai astfel se explică de ce îl ia gura pe dinainte.

Insul acesta care la o adică ar putea prelua frâiele puterii în României habar nu are ori mimează în cel mai ticălos chip cu putinţă că tocmai refuzul declarat al datului liber la corupţie plănuit de el, de Dragnea, de Grindeanu, de Iordache şi alte arătatări asemeni lor a readus în centrul atenţiei lumii civilizate România. Şi nu politica externă de toată jena, cvasi-inexistentă, a domnului Teodor Meleşcanu pe care el, Călin Anton Popescu-Tăriceanu, l-a impus în postul de şef al diplomaţiei româneşti.

Tare mi-e teamă că dl. Călin Popescu-Tăriceanu se joacă cu focul. Prostiei de acum legată de românii care au protestat faţă de Ordonanţa 13 adăugându-i-se cea de deunăzi, repetată duminică la postul de televiziune Digi 24, privind cererea de demisie a doamnei Laura Codruţa Kövesi.

Aşa că dacă mai dispune de capacitatea de autocontrol, cred că ar fi mai bine ca dl. Tăriceanu să se străduiască din răsputeri să tacă.

Dacă nu, consideraţi-i spusele drept destinate uzului unei reviste de satiră şi umor.

Asta dacă nu socotiţi util să apelaţi de urgenţă sus-menţionatul 112.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite