Preşedintele Klaus Iohannis s-a dovedit a fi foarte puţin neamţ

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extrem de neplăcută surpriza făcută luni seara, la ora 20, românilor de preşedintele Klaus  Werner Iohannis. Ceea ce s-a întâmplat luni seară e asemănător unui coşmar pregătit românilor de preşedinte.

Omul care părea că s-a reinventat, că a dobândit anvergura unui adevărat lider care poate discuta fără complexe cu preşedinţi precum Donald Trump sau Emmanuel Macron, cu premierul Germaniei, Angela Merkel, a acceptat să îi încredinţeze sarcina formării viitorului guvern unui ins ce nu prezintă nici un fel de garanţie de cinste şi moralitate.

Nu poate fi socotit un om cinstit, un om moral, cineva care a fost prins că fură. Iar dl. Mihai Tudose, premierul desemnat al României, este ceea ce se cheamă un hoţ, un individ care a încercat să dobândească prin furt şi  sperjur titlul ştiinţific de doctor. Că mai târziu acelaşi ins, despre care se spune că ar fi legat prin mii de fire de serviciile secrete (dacă aşa arată un ofiţer sub acoperire cum arată dl. Tănase, atunci chiar avem serioase motive de îngrijorare) a făcut cerere spre a-i fi retras titlul de doctor nu mai are nici o importanţă.

Că la nivelul actualei conduceri a PSD nu se ştie ori nu se recunoaşte că plagiatul e un furt chiar nu mă miră. Dar că profesorul Klaus Iohannis, pentru cinci ani preşedinte al României, se face a uita acest detaliu este pentru mine absolut inacceptabil.  Cu atât mai mult cu cât însuşi dl. Klaus Iohannis este autorul unei declaraţii în conformitate cu care nici un plagiator nu poate ocupa în România o demnitate publică.

Luni seara, la ora 20, când a ieşit să facă anunţul că acceptă nominalizarea avansată de PSD, dl. Klaus Iohannis s-a dedat unei retorici calpe. Nu ştiu ce mari urgenţe ar trebui să fie rezolvate şi nu mai puteau aştepta o decizie ceva mai înţeleaptă. Să nu ştie oare dl. Klaus Iohannis că în marile cancelarii occidentale se vor face comentarii absolut defavorabile nu doar la adresa d-lui Mihai Tudose, ci şi la aceea a domniei -sale? A preşedintelui cu a cărui complicitate mai sus numitul fur primeşte sarcina formării guvernului? Să nu ştie oare acelaşi domn Klaus Iohannis că toate aceste comentarii vor fi strict în defavoarea României?

Acestui lung şir de întrebări nu îi pot opune decât o certitudine. Luni, 26 iunie, preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, s-a dovedit a fi foarte puţin neamţ. S-a comportat ca un teleormănean care tocmai a depus cererea de intrare în partidul condus de Liviu Dragnea.

 

                    

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite