UPDATE Traian Băsescu a fost implicat într-un accident la podul Otopeni. Preşedintele s-a înţeles amiabil cu şoferul tamponat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a fost implicat într-un accident în zona Podului Otopeni FOTO Adevărul
Traian Băsescu a fost implicat într-un accident în zona Podului Otopeni FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a fost implicat, sâmbătă, într-un accident rutier pe  DN1, în zona podului Otopeni. E vorba de o tamponare uşoară, nefiind întregistrate victime.

UPDATE „S-a mers pe procedura legală de înţelegere amiabilă între şoferi, permisă în cazuri de accidente minore", a precizat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei. El a adăugat că maşinile nu au fost avariate grav, fiind vorba doar de „zgârâieturi" şi „telescoape lovite".

Înţelegerea pe cale amiabilă presupune semnarea unui contract între cei doi şoferi care permite repararea autoturismului avariat cu poliţa de asigurare a şoferului vinovat, fără ca acesta din urmă să fie penalizat.

„E vorba de o tamponare uşoară”, a declarat Bogdan Oprea.

„Maşina condusă de preşedinte a tamponat uşor maşina din faţă. Preşedintele recunoaşte că nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de maşina din faţă”, a spus Bogdan Oprea, citat de Hotnews.

Potrivit purtătorului de cuvânt, accidentul s-a petrecut astăzi în jurul orei 12:45, în Ilfov.

Bogdan Oprea a menţionat că preşedintele Traian Băsescu se afla la volanul unui autoturism Dacia Logan aparţinând SPP, pus la dispoziţia acestuia. „Şeful statului foloseşte această maşină de mai mulţi ani, el conducând-o inclusiv în cursul anului trecut, în cele două luni când a fost suspendat din funcţie", a spus Oprea.

Nu a fost solicitată intervenţia echipajelor Poliţiei Rutiere

Lucian Diniţă, comisarul şef al Poliţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a declarat că în acest caz nu a fost solicitată intervenţia unui echipaj al instituţiei pe care o conduce. Totodată, acesta a confirmat totodată că, în astfel de situaţii, poliţiştii de la Rutieră nu sunt chemaţi deoarece părţile implicate ajung la o înţelegere amiabilă.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov au declarat că nu au fost chemaţi la locul accidentului.

„Nu s-a sunat nici direct la noi, nici la 112. A fost o simplă tamponare", au spus sursele citate.

În 2008, Băsescu  a mai fost implicat într-un accident uşor. Lângă Parcul Cişmigiu, şeful statului a lovit maşina din faţa sa, care, întâmplător, aparţinea SRI. Pe atunci, Băsescu conducea un Volkswagen Golf.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite