Preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, declarat incompatibil de către ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil FOTO Adevărul
Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil FOTO Adevărul

Miculescu Ovidiu, preşedintele-directorul general al Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost declarat în stare de incompatibilitate după ce ar fi deţinut, simultan, atât funcţia de membru al Consiliului Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de Manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii.

Potrivit unui comunicat emis joi de inspectorii ANI, Minculescu ar fi ocupat cele două funcţii în perioada 29 iunie 2010 – 4 iulie 2012.

Inspectorii au precizat că Ovidiu Miculescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai arată ANI.

Ovidiu Miculescu a fost validat de Parlament ca preşedinte-director general al SRR la 3 iulie 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite