Preşedintele Siriei Bashar al-Assad a returnat Franţei, prin intermediul Ambasadei României, Legiunea de Onoare acordată în 2001

Preşedintele Siriei Bashar al-Assad a returnat Franţei, prin intermediul Ambasadei României, Legiunea de Onoare acordată în 2001

FOTO EPA

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a returnat Franţei Legiunea de Onoare acordată în 2001, potrivit unei infornaţii postate pe pagina de Facebook a Preşedinţiei Siriene, unde este postată şi o imagine în care decoraţia este predată prin Ambasada României, cea care reprezintă interesele franceze la Damasc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Assad a fost decorat cu Legiunea de onoare în grad de Mare Cruce în 2001, de către preşedintele francez Jacques Chirac, la puţin timp după ce liderul srrian a preluat puterea.
 
Biroul preşedintelui francez  Emmanuel Macron a anunţat luni că este în curs "o procedură disciplinară pentru retragerea legiunii de Onoare".
 
Siria a precizat că decizia de returnare a decoraţiei survine participării Franţei la atacurile aeriene de la sfârşitul săptămânii trecute, care au vizat obiective având legătură cu armele chimice deţinute de regimul Assad.
 
"Nu este o onoare pentru preşedintele Assad să poarte o decoraţie acordată de o ţară care este sclav al Statelor Unite, care susţin teroriştii", afirmă Preşedinţia siriană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: