Preşedintele Klaus Iohannis şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, reclamaţi la Consiliul Discriminării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis şi şefa DNA au fost reclamaţi la CNCD. FOTO: Arhiva „Adevărul“
Preşedintele Klaus Iohannis şi şefa DNA au fost reclamaţi la CNCD. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Preşedintele Klaus Iohannis şi procurorul-şef al DNA au fost reclamaţi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Sesizările au fost trimise de „un organ de presă”, a declarat preşedintele CNCD Csaba Asztalos.

Reclamantul a fost deranjat de faptul că preşedintele Klaus Iohannis şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, au folosit termenii de „penali”, respectiv „infractori” atunci când s-au referit la ceea ce ei au numit atacurile asupra justiţiei. Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi au folosit aceste cuvinte în mai multe rânduri, a spus preşedintele CNCD, potrivit digi24.

Cei doi oficiali au făcut declaraţii şi au comentat înregistrările date publicităţii de fostul deputat Vlad Cosma, care susţine că procurori de la DNA Ploieşti „fabrică” probe.

Întrebat la ce lucrează în momentul de faţă CNCD, Csaba Asztalos a răspuns: „În momentul de faţă avem un caz împotriva preşedintelui României şi a procurorului-şef al DNA cu privire la utilizarea etichetarilor de penali şi infractori”.

Sesizările au fost făcute de către un organ de presă cu activităţi „din zona justiţiei”, a mai spus Csaba.

Preşedintele CNCD a arătat că instituţia pe care o conduce mai are în lucru câteva cazuri ce ţin de „aspecte legate de negarea Holocaustului, respectiv problematica antisemitismului. Sau interzicerea unor manifestări publice de către instituţii publice”, a precizat Csaba Asztalos.

CNCD a decis, luni, că premierul Viorica Dăncilă nu a discriminat atunci când a folosit termenul de „autişti” pentru a-i desemna pe cei care critică România la Bruxelles. Asztalos Csaba a declarat, luni seară, la Digi24, că el a avut opinie separată având în vedere faptul că Viorica Dăncilă este demnitar public, iar astfel de declaraţii făcute de un demnitar public reprezintă un semnal negativ în societate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite