Preşedintele CNSAS, despre solicitarea privind calitatea de colaborator a lui Băsescu: „Nu a fost o acţiune împotriva lui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu

Preşedintele CNSAS Constantin Buchet a declarat, vineri, că în privinţa constatării de către Curtea de Apel a calităţii de colaborator al Securităţii a fostului preşedinte Băsescu nu a fost vorba de o acţiune ”împotriva” acestuia, ci de o acţiune în constatare potrivit legii asupra unor documente.

„Nu am văzut ştirea. Nu este o acţiune împotrivă, este o acţiune în constatare potrivit legii asupra unor documente pe care noi le-am identificat potrivit procedurii legale acestea s-au trecut de departamentul de specialitate direcţia de investigaţii (nota de constatare).

Acesta a venit pe masa colegiului şi colegiul în plenitudinea sa în unanimitate a votat transmiterea acestor documente la Instanţa de Contencios Administrativă. Aceasta este practic procedura tehnică indicată riguros şi extrem de clar de legea noastră de funcţionare ordonanţa 24/2008”, a declarat, vineri, la Digi 24, preşedintele CNSAS, Constantin Buchet, potrivit mediafax.ro.

Citeşte şi:

Curtea de Apel Bucureşti: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Băsescu, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că a colaborat cu Securitatea: „Nu mă apuc să dau cu pietre în judecători“

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite