Preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu, a demisionat, după ce Senatul a hotărât ca analiza suspiciunilor de plagiat să revină universităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Academicianul Viorel Barbu a demisionat din funcţia de preşedinte al CNATDCU
Academicianul Viorel Barbu a demisionat din funcţia de preşedinte al CNATDCU

Academicianul Viorel Barbu a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, acesta declarând, potrivit News.ro că a renunţat la funcţie în condiţiile în care Senatul a votat legea privind plagiatul, iar el nu vrea să conducă o "instituţie decorativă".

UPDATE Purtătorul de uvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, susţine că deocamdată nu este înregistrată nicio demisie, dar urmarea normală a lucrurilor în cazul demisiei este alegerea unui nou preşedinte.

„Consiliul trebuie să aleagă un nou preşedinte”, a spus Mirabela Amarandei.

"Mi-am dat demisia. Nu are rost să rămân în fruntea unei instituţii decorative", a declarat Viorel Barbu, potrivit News.ro.

Cererea presedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale a fost respinsă în sedinţa de plen a Senatului de luni.

Potrivit proiectului, analiza suspiciunilor de plagiat nu mai revine CNATDCU, ci universităţilor, cea dintâi rămânând o instanţă de apel.

Academicianul Viorel Barbu a fost pe 16 iunie preşedintele CNATDCU, în cadrul întâlnirii noilor membri ai Consiliului care a avut ca obiect alegerea conducerii, dar şi discuţii asupra regulamentului de organizare şi funcţionare.

Viorel Barbu este doctor în în matematică şi doctor docent în ştiinţe. Preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Matematice a Academiei Române, este membru titular al Academiei din 1991. În perioada 2001 – 2012 a fost preşdintele Academiei Române Filiala Iaşi. Este  Doctor Honoris Causa al Universităţilor din Nebraska, Piteşti, Galaţi şi Craiova.

În 2012, acesta a susţinut că a fost ameninţat cu închisoarea după ce a decis că fostul premier Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite