Preşedintele CJ Neamţ, ridicat de DNA. Ionel Arsene este un apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene a fost reţinut 24 de ore de procurorii DNA FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Arsene a fost reţinut 24 de ore de procurorii DNA FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul deputat Ionel Arsene a fost ridicat de procurorii DNA şi va sta 24 de ore după gratii pentru trafic de influenţă. El este acuzat că ar fi primit 100.000 de euro pentru a interveni la Agenţia Naţională de Integritate. Arsene este acum preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. El este cunoscut ca fiind un apropiat al şefului PSD, Liviu Dragnea.

„În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”, spun procurorii.

Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari., mai arată anchetatorii.

Mâine Arsene va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ionel Arsene a fost deputat, în mandatul 2012-2016, din partea PSD Neamţ. Înainte de a ajunge preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene s-a remarcat printr-un faliment în urma căruia ar fi rămas neplătite datorii de 2,78 milioane lei, cel al firmei ROTERCOM SRL Grumăzeşti, dar şi printr-un scandal video-sexual în urma căruia ar fi fost deschis un dosar penal despre care nu s-a mai spus nimic. 

Ştire în curs de actualizare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite