Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie: „E bine să aibă nod în gât şi Gelu Voican Voiculescu, şi Ion Iliescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, s-a declarat surprins de numărul mic al celor trimişi în judecată în dosarul Revoluţiei.

„Nu pot să fac momentan aprecieri. Aşteptăm şi noi comunicatul de la Augustin Lazăr. Atât timp cât nu ştim câte persoane au fost trimise în instanţă nu vreau să mă pronunţ. Mie îmi vine greu să cred că acest dosar a fost trimis cu 3 vinovaţi. Poate dumneavoastră aveţi alte date. Avem 1000 şi ceva de morţi. Nu pot să cred. Aştept datele tehnice şi apoi după 48 de ore după ce se dă soluţia în dosarul 14-15 iunie, adică miercuri dimineaţă, o să organizăm o confernţă de presă.

Eu am văzut sute de victime. Poate chiar mai mult de 1000 de oameni. Toţi erau sugrumaţi şi toţi aveau o problemă şi li se punea nodul în gât că nu se finalizează acest dosar. E bine să aibă nod în gât şi Gelu Voican Voiculescu şi Ion Iliescu şi toţi cei care sunt trimişi în instanţă”, a declarat Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie în direct la Realitatea TV.

El a precizat că prin trimiterea unui dosar în instanţă ar trebui să se facă dreptate, dar în acest caz se teme că ar putea fi vorba doar de o chestiune de imagine.

“Prin trimitereau unui dosar în instanţă ar trebui să se facă dreptate, dar mă tem că este doar o chestiune de imagine. Pentru că un dosar în care nu ai audiat toate părţile şi spui că ai terminat cercetările în el şi îl trimiţi în instanţă....Dar să nu ne pronunţăm, să vedem comunicatul, rechizitoriul”, a mai spus preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie pentru news.ro.

Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii. Anunţul a fost făcut luni de către procurorul general. Augustin Lazăr a precizat că dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume şi a prezentat scuze opiniei publice, în numele Ministerului Public, pentru că ancheta a durat atâta timp, respectiv aproape trei decenii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite