Preşedinta ICCJ: Oportunitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu ţine de competenţa Legislativului

Preşedinta ICCJ:
Oportunitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu ţine de competenţa Legislativului

Cristina Tarcea

Cristina Tarcea, preşedinta Curţii Supreme, a declarat marţi că oportunitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul în serviciu ţine doar de competenţa Legislativului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ea a precizat că instituţiei pe care o conduce nu i s-a cerut încă un punct de vedere pe această temă, dar şi-a exprimat speranţa că "poate acum, când lucrurile intră în normalitate, va opera şi colaborarea interinstituţională".

"Oportunitatea ţine doar de competenţa Legislativului, tot Curtea Constituţională a afirmat asta. Să mizăm pe înţelepciunea Curţii Constituţionale", a declarat preşedinta ICCJ, potrivit News.ro.

Iniţial, întrebată despre oportunitatea introducerii pragului pentru abuzul în serviciu, Tarcea a avertizat că până când nu se va rezolva problema sediului ICCJ, nu are de gând să îşi mai spună punctul de vedere asupra niciunei probleme.

"Este o problemă atât de gravă pentru Înalta Curte şi nimeni nu realizează, pur şi simplu sunt lăsată fără replică şi nu mă interesează nicio altă problemă", a spus ea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: