Soţii Bodnariu, puşi sub urmărire penală de procurorii norvegieni, pentru violenţe asupra copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta desfăşurată de către Procuratura din Norvegia, independentă de investigaţia realizată de sistemul de Protecţie a Copilului (Barnevernet), a stabilit ca Marius şi Ruth Bodnariu să fie puşi sub urmărire penală pentru violenţe în creşterea celor cinci copii ai lor.

Procurorii au adus acuzaţii împotriva ambilor părinţi, în deja celebrul caz al familiei Bodnariu din Norvegia. Informaţia a fost confirmată, pentru presa norvegiană, de cei doi avocaţi ai părinţilor. 

„Sunt aduse acuzaţii împotriva clientei mele pentru violenţe în educaţia copiilor“ a spus avocata mamei, Ingrid Breistein. Aceasta a mai declarat că Ruth Bodnariu şi-a recunoscut parţial vina: „Clienta mea a recunoscut că i-a mai lovit uşor, cu palma, pe copii, încă de la prima interogare a poliţiei“.
 

Televiziunea naţională din Norvegia (NRK) relatează că „mama şi avocata sunt surprinse că procurorii au decis, în cele din urmă, să-i pună pe părinţi sub acuzare în acest caz“. 

Avocatul tatălui, Ragnhild Torgersen, confirmă că Marius Bodnariu a fost pus şi el sub urmărire penală. Avocata nu a dorit, însă, să spună care sunt faptele pentru care este acuzat şi nici dacă acesta şi-a recunoscut sau nu vinovăţia.

La începutul lunii iunie, preotul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu, anunţa într-un comunicat de presă că municipalitatea Naustdal din Norvegia a decis că cei cinci copii ai lui Marius şi Ruth Bodnariu se pot întoarce acasă. 

Autorităţile norvegiene au preluat cei cinci copii ai familiei Bodnariu în noiembrie anul trecut, în condiţiile în care două dintre fete s-ar fi plâns că primesc corecţii fizice de la părinţi. 

Cazul a stârnit o controversă aprinsă privind acţiunile serviciilor norvegiene de protecţie a copilului, Barnevernet. Oamenii au manifestat în întreaga lume în semn de solidaritate cu familia de români.

Campania de protest a fost foarte bine susţinută, în special în România, ţara de origine a lui Marius Bodnariu, dar şi de parohiile penticostale din întreaga lume. De altfel, unii manifestanţi consideră că cei doi părinţi, penticostali, sunt victime ale discriminării pe motive religioase şi naţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite