Presa: Finul ministrului Tudorel Toader, angajat în Ministerul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader FOTO gov.ro
Tudorel Toader FOTO gov.ro

Alexandru Popica Loghin, finul ministrului Justiţiei ocupă din vara anului trecut în minister o funcţie asimilată judecătorilor şi procurorilor. Tânărul a negat orice intervenţie a ministrului Tudorel Toader, susţinând că nu au discutat înainte de concurs.

Alexandru Popica Loghin a fost unul dintre cei 472 de candidaţi pentru unul dintre cele 31 de posturi de "personal de specialitate asimilat judecătorilor şi procurorilor", concurs organizat de Ministerul Justiţiei. Procedura a constat într-o probă de verificare a cunoştinţelor de limbă stăină, una scrisă şi un interviu, după cum scrie publicaţia Newsweek.

Tânărul a negat orice intervenţie a ministrului Tudorel Toader. "A fost un examen grilă ceea ce nu a afectat caracterul imparţialităţii examenului", a declarat Popica Loghin pentru sursa citată. La rândul său ministrul Justiţiei a precizat că nu a avut nicio legătură cu acest examen şi că nici nu ştie cine au fost membri comisiei de examinare. „ "Nu am făcut parte din comisie, nici astăzi nu ştiu cine a făcut parte din comisie, cine a făcut subiectele şi cine a corectat!", a declarat minsitrul.

Tatăl lui Alexandru Popică, Viorel, în prezent notar la Iaşi, a negat la rândul său orice implicare a ministrului în cariera fiului său. „Fiul meu a făcut unul dintre cele mai bune licee din România, Gheorghe Lazăr din Bucureşti, a avut a doua medie la absolvire la facultate şi a fost primul pe Moldova la examenul de avocat. S-a descurcat singur în carieră, eu nu m-am implicat", a susţinut acesta.

Totuţi, cei de la Newsweek subliniază că Alexandru Popică Loghin nu a avut întotdeauna aceste rezultate deosebite, în anul 2017 el picând, cu nota 6, examenul de admitere la doctoral al Universitatea din Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite