Presa engleză e oripilată din nou de imaginile din România: "Copil agăţat în gard la uscat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Borilă (30 de ani) îşi pedepseşte nepotul de şase ani agăţându-l în vârful gardului      Foto: Facbook
Nicu Borilă (30 de ani) îşi pedepseşte nepotul de şase ani agăţându-l în vârful gardului      Foto: Facbook

După ce documentarul “The Romanians are coming”, difuzat de Channel 4, a stârnit indignarea comunităţii româneşti din Anglia prezentând sărăcia lucie din unele zone ale României, presa britanică scrie acum despre tratamentul animalic aplicat copiilor dintr-o comunitate de romi situată la marginea Capitalei.

“Daily Mail” prezintă cazul lui Anima Stoica, un copil în vârstă de şase ani, pe care unchiul său, Nicu Borilă (30 de ani), îl pedepseşte agăţându-l în vârful gardului, spânzurat de haine.

Scena se petrece la periferia Bucureştiului, unde Borilă locuieşte, împreună cu nepotul său, în aceeaşi casă cu alţi 20 de membri ai familiei extinse. Copilul de şase ani a rămas în grija unchiului după ce tatăl său a fost arestat în Spania, iar mama a plecat la muncă în Italia.

Fotografia care i-a oripilat pe englezi a ajuns în mediul online prin intermediul grupului “Brăţara morţii”, o organizaţie care militează împotriva abuzurilor la care sunt supuşi copiii.

copil agatat

Daily Mail publică şi declaraţii ale vecinilor din cartier, care spun că pedepsele pe care Nicu Borilă i le aplică copilului sunt la ordinea zilei: “Îl tratează ca pe un animal. De câte ori începe să plângă, îl ia de gât şi îl agaţă în gard, ca pe animalele de la abator”.

Borilă, care este acum anchetat de poliţie, spune că nu vede nimic ieşit din comun în comportamentul său: “Şi de dacă l-am agăţat? Gardul e al meu şi nepotul - tot al meu. M-am jucat şi eu cu el”. Bărbatul de 30 de ani susţine că a vrut să-i dea copilului o lecţie deoarece aleargă în stradă şi ar putea fi lovit de maşini.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite