Presa britanică: Corupţia şi crimele ameninţă pădurile din România, „Amazonul“ Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Cotidianul The Independent relatează faptul că pădurile din România sunt supuse unui adevărat asalt al mafiei. Crimele şi presiunile de care au parte pădurarii, au alertat presa din străinătate.

The independent numeşte România drept ”Amazonul Europei”, precizând că aici trăieşte cea mai mare rezervaţie de urşi bruni din Europa.

 Jurnalistul Stephen McGrath s-a deplasat în România pentru a documenta un articol în care detaliază modul în care cele 7 milioane de hectare de pădure sunt ameninţate de mafia lemnului.

Moartea doi pădurari a pus în alertă atât societatea civilă, cât şi presa şi autorităţile.

Liviu Pop din Maramureş şi Răducu Gorcioaia din Paşcani sunt pădurarii ucişi de mafia lemnului, incidentele ajungând cunoscute şi în străinătate.

Acest lucru a declanşat inclusiv un protest în Bucureşti unde 4.000 de oameni au protestat împotiva mafiei pădurilor.

”În ultimii 12 ani, am pierdut circa 140.000 de hectare de verdeaţă şi păduri”, a relatat Ciprian Găluşcă, de la GreenPeace Romania.

Pădurarii au cerut continuarea programului de tracking prin satelit a tăierilor de păduri oprit în mod abrubt de Guvern în 2017.

Anual, 38 de milioane de metri cubi de pădure sunt tăiaţi în România, dintre care 20 de milioane sunt tăiaţi ilegal, dar, conform celor de la Greenpeace ”mulţi se tem să vorbească, din cauza nivelului înalt al corupţiei”.

Romsilva a cerut cerent ca cei 160.000 de pădurari de care dispune să poată purta arme de foc.

.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite