Preoţii vor semna un Act de onestitate faţă de Biserică prin care vor jura că nu îşi vor însuşi venituri necuvenite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii şi întregul personal cu funcţii de conducere sau execuţie din Biserica Ortodoxă Română vor semna un Jurământ sau Act de onestitate faţă de Biserică în care îşi asumă că nu îşi vor însuşi venituri sau avantaje necuvenite, informează HotNews.ro. Purtătorul de cuvânt al BOR a precizat că decizia a fost luată din ianuarie.

Potrivit HotNews.ro, documentul circulă pe internet de săptămâna trecută. Acesta va fi semnat şi depus de întregul personal cu funcţii de conducere sau execuţie de la Patriarhia Română, de la Centrele eparhiale, protopopiate, parohii, mănăstiri, asociaţii şi fundaţii bisericeşti, precum şi de persoanele nesalarizate care utilizează sau administrează bunuri bisericeşti (epitropii şi consilierii parohiali şi voluntari).

„[…]cu cea mai deplină conştiinciozitate, onestitate, fidelitate şi corectitudine faţă de Biserica, nu îmi voi însuşi nimic din bunurile Bisericii, nu îmi voi însuşi venituri sau avantaje necuvenite pentru propria persoană sau pentru altă persoană sau entitate, nu voi tăinui şi nu voi favoriza astfel de fapte de care aş lua cunoştinţă, voi păstra cu sfinţenie confidenţialitatea sarcinilor de serviciu[...]”, este un fragment din documentul pe care îl vor semna aceştia. 

În caz contrar, cei care semnează jurământul vor suporta toate consecinţele canonice, administrative şi disciplinare bisericeşti, se arată în document.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite