Preot din Braşov cercetat după ce ar fi vândut ilegal aproape 19.000 de locuri de veci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preot de 63 de ani din Braşov, care ar fi vândut ilegal aproape 19.000 de locuri de veci, este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Prejudiciul creat de acesta se ridică la peste 585.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, preotul Andrei Sicoe, care slujeşte la Biserica "Sfânta Parascheva" din cartierul Triaj, din Braşov ar fi perceput tarife şi taxe pentru locurile de înhumare, mai mari faţă de cele percepute la cimitirele locale de stat de aceeaşi categorie.

De asemenea, el nu ar fi eliberat enoriaşilor acte de concesiune pentru locurile de veci.

Bărbatul ar fi închiriat, în numele lăcaşului de cult, un teren de aproape 114.620 de metri pătraţi, de la sucursala regională din Braşov a unei societăţi de căi ferate. Pe 1 iunie 2010, contractul de închiriere a fost reînnoit pe o durata de cinci ani, stabilindu-se lunar o chirie de 2.087,25 de lei, cu clauză de interzicere a vânzării locurilor de veci.

Administratorul vindea locurile de înmormântare, cu sume cuprinse între 1.000 şi 4.000 de lei, deşi preţul stabilit de către autorităţile locale pentru locurile concesionate în cimitir era de maxim 400 de lei.

Numărul locurilor de veci vândute astfel se ridică la 18.756, valoarea prejudiciului fiind de 585.422 de lei.

Preotul este cercetat pentru evaziune fiscală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite