Cinci puşcăriaşi au înşelat mai multe persoane prin metodele Rude implicate în accident rutier sau Premiu telefonic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci bărbaţi, suspectaţi de infracţiuni de înşelăciune prin telefon  FOTO Adevărul
Cinci bărbaţi, suspectaţi de infracţiuni de înşelăciune prin telefon  FOTO Adevărul

Poliţiştii bucureşteni au identificat marţi cinci bărbaţi- cu vârste între  24 şi 37 de ani- suspectaţi de infracţiuni de înşelăciune prin telefon, prin metodele „Rude implicate în accident rutier” sau „Premiu telefonic”. Ţeparii sunt momentan încarceraţi în penitenciarele din Rahova şi din Galaţi pentru producerea altor infracţiuni.

Ca să inspire mai multă credibilitate, suspecţii îşi atribuiau calitatea de director al unei companii de telefonie fixă.

Mai departe, ei solicitau victimelor transferarea unor sume de bani prin poştă, pentru ca acestea să poată intra apoi în posesia potenţialului premiu.

Ţeparii cereau bani pentru salvarea „victimei“

O altă metodă folosită „cu succes“ de suspecţi era aceea de a crea o situaţie de panică, prin inventarea unui accident rutier în care ar fi implicată o persoană apropiată părţilor vătămate.

Pentru rezolvarea situaţiei ivite, ţeparii solicitau o sumă de bani reprezentând contravaloarea unor servicii. Prin acest mod de operare, suspecţii ar fi înşelat mai multe persoane cu peste 23.000 de lei.

„Cercetările sunt continuate de judiciariştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu suspecţii, în prezent, condamnaţi în alte cauze“, potrivit Poliţiei Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite