Premiu ONU pentru emisiunea „Fără Prejudecăţi” - TVR Cluj

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emisiunea Fără Prejudecăţi de la TVR este pemiată anul acesta la ONU ca model de bune practici pentru integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi. Emisiunea este singura producţie media din Europa pentru care lucrează Raluca Avram, Mihai Arsenie şi Bogdan Cristea - trei reporteri TV cu sindrom Down.

Acum doi ani începea proiectul TV Fără Prejudecăţi - o colaborare între Asociaţia Hans Spalinger şi Studioul Teritorial TVR Cluj. Ne-am dorit foarte mult ca „Fără Prejudecăţi” să nu fie un scop în sine, ci un mijloc, un instrument, o voce a persoanelor cu dizabilităţi. Nu ştiam cum şi dacă va prinde acest proiect, nu ştiam cum şi dacă va evolua. Ceea ce cred că a fost esenţial în povestea asta şi în faptul că astăzi am ajuns până aici, este că am îndrăznit împreună să credem că se poate. Aşa ne-am trezit pur şi simplu „paraşutaţi” de bună voie şi nesiliţi de nimeni în „live” pe postul public de televiziune. Şi am aflat că cel mai important lucru care stă în spatele reuşitei emisiunii este nu pregătirea de specialitate în televiziune, nu subiectele „bombă”, exclusivităţi sau invitaţi faimoşi, ci relaţiile autentice. Relaţiile dintre noi cei din echipă, relaţiile cu cei care au ales să ne privească. Adică interacţiunile sufleteşti dintre noi care nu au nicio legătură cu prezenţa sau absenţa unei dizabilităţi.

Multi colegi din toate departamentele studioului TVR Cluj ne-au ajutat în aceşti doi ani sau ne-au spus că ne pot ajuta dacă avem nevoie. Am avut colegi care deşi erau angrenaţi în alte proiecte, au stat peste program sau au venit din zile libere pentru a ajuta echipa Fără Prejudecăţi. Miruna Pop, Adi Baciu, Ionuţ Bujor, Aida Ilie şi mulţi, mulţi alţii, colegi din spatele camerei, invitaţi din faţa camerei, prieteni din faţa televizorului, vă mulţumim foarte mult tuturor! Fără voi, n-am fi avut motive să facem ştirea asta

ONU spune că suntem un model de bune practici, iar pe 2 Decembrie, chiar în ajunul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, a decis să ne premieze în cadrul unei ceremonii la New York. Pentru noi, cel mai important lucru este faptul că încercăm să găsim un sens în ceea ce facem. Să simţim că, indiferent dacă între noi există diferenţe de orice fel, trăim şi lucrăm împreună cu respect şi demnitate! Ne puteţi urmări în fiecare vineri de la ora 17:00 pe TVR Cluj şi în reluare, sâmbăta de la 13:30 pe TVR 3.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite