FOTO Premiile revistei Intelligence, publicaţia oficială a SRI, decernate joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gala Premiilor revistei Intelligence (SRI) a avut loc joi FOTO Marian Iliescu
Gala Premiilor revistei Intelligence (SRI) a avut loc joi FOTO Marian Iliescu

Peste 150 de persoane au participat joi la Gala premiilor revistei Intelligence, publicaţia oficială a Serviciului Român de Informaţii (SRI), aflată în cel de-al cincilea an de existenţă. Începând din mai 2008 şi până în prezent, 260 de autori au publicat peste 340 de articole în cele 24 de numere ale revistei.

„Totul a pornit de la o idee a domnului George Maior (directorul SRI, n.r.), care şi-a dorit o revistă prin intermediul căreia dialogul dintre cei din SRI şi oamenii din afară să fie îmbunătăţit. Am fost hotărâţi să facem un lucru serios, deşi eram o mână de oameni. Pas cu pas, revista şi-a îmbunătăţit performanţele, iar în Intelligence au publicat materiale sociologi, demnitari sau profesori universitari. Aşadar, ne-am dorit să recompensăm cele mai bune articole pe secţiuni, deşi jurizarea nu a fost deloc un proces uşor”, a declarat în deschiderea galei Flaviu Predescu, redactorul-şef al publicaţiei. 

„În această eră a informaţiilor suntem obligaţi să comunicăm mai mult, iar populaţia trebuie să înţeleagă provocările cu care se confruntă un stat în această eră a globalizării. De aceea, un rol important al revistei este să comunice populaţiei pericolele, riscurile cu care se confruntă societatea în secolul XXI”, a explicat, la rândul său, directorul SRI, căruia i-a fost decernat un premiu pentru promovarea culturii de securitate. 

De altfel, în cadrul manifestării, care a avut loc în Aula Bibleotecii Centrale Universitare „Carol I”, cele mai bune materiale publicate în revista Intelligence au fost premiate, pe nouă secţiuni. Totodată, au fost acordate şi premii speciale câtorva personalităţi prezente. 

Dezbaterea în scris pe marile probleme de securitate naţională este esenţială

Spre exemplu, premiul pentru editorial a fost obţinut de Cristian Tabără, cu articolul „Cât ne costă deficitul de stimă de sine”, publicat în septembrie 2009. În schimb, premiul pentru secţiunea a II-a, Fundamente de Intelligence, i-a revenit lui Sergiu Medar, pentru articolul „Transformarea Serviciilor de informaţii în contextul actual de securitate”. Premiul secţiunii III - Organizaţia de Intelligence i-a revenit Mihaelei Matei pentru materialul „Transformarea sistemelor de Intelligence şi procesul de modernizare al SRI”. 

„Etica analizei informaţiilor”, un articol publicat în numărul 15 al revistei i-a adus un premiu lui Cristian Bizadea la secţiunea a IV-a - Repere centrale ale activităţii de Intelligence. Premiul secţiunii v, intitulată Riscuri şi ameninţări în actualul mediu de securitate i-a revenit Marianei Ioan, pentru materialul „Precursori pentru materiale explozive”. La secţiunea a VI-a - Securitate cibernetică - premiul a fost obţinut de Codruţ Mitroi pentru articolul „Intranetul organizaţiei în era informaţională”. La secţiunea a VII-a - Ştiinţe sociale în sprijinul Intelligence - premiul i-a revenit lui Adrian Neculai Munteanu pentru articolul „Agresiunile informatice în contextul războiului informaţional. Studiu de caz: Israel vs. Palestina”. Premiul secţiunii a VIII-a a fost adjudecat de Iulana Udroiu, cu articolul „Un parteneriat strategic pentru cultura de securitate”, iar la secţiunea IX - Istoria Intelligence-ului a fost premiat Cristian Troncotă pentru articolul „CSAT din perioada interbelică, strămoşul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de azi”. 

Premii speciale au obţinut şi Cristina Posaştiuc, Romeo Gheorghian, Dumitru Cocoru, Viorel Voinescu, Ion Grosu şi Florian Codlea, precum şi consilierul prezidenţial Iulian Fota. 

„Este important să se scrie şi să avem o dezbatere în scris pe marile probleme de securitate naţională şi, în continuare, voi sprijini această revistă pentru că mi se pare relevant ca dezbaterea să fie scrisă şi de calitate”, a spus acesta din urmă. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite