Premierul Viktor Orban a postat pe Facebook o imagine a „Ungariei Mari”, în care este inclusă şi Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea postată de Viktor Orban FOTO Facebook
Imaginea postată de Viktor Orban FOTO Facebook

În contextul în care elevii îşi dau examenele în condiţii de pandemie, premierul Ungariei, Viktor Orban, a postat pe Facebook o imagine cu harta Ungariei Mari în care este inclusă şi Transilvania.

Fotografia a fost ataşată postării cu statusul „56. cei care dau bacalaureatul scriu istorie. Bafta!”. 

În mare parte, internauţii au fost pe aceeaşi frecvenţă cu premierul Ungariei şi nu au întârziat să reacţioneze. 

Primul care a comentat a fost categoric: „Ungaria Mare! Mi s-a făcut pielea de găină! Vă mulţumim! Noroc studenţilor!”. Şi comentariile de acest gen au continuat cu „Primul ministru foloseşte harta potrivită! Mulţumesc!”, „Ungaria Mare. Bine aţi venit în Felvidékről”, „Această imagine spune totul. Merci!” sau „Istoria se potriveşte exact”. A fost şi un internaut ungur care, probabil, nu a înţeles prea mare lucru din postarea premierului Ungariei şi a întrebat „Ce spune această imagine?”. În fine, un alt comentator, român după nume, a postat în maghiară „Doar cu poza o să rămâneţi... dragi vecini”. 

Postarea premierului Viktor Orban vine la numai câteva zile după discursul preşedintelui Klaus Iohannis privind proiectul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, adoptat tacit de deputaţi, dar ulterior respins de Senat. Viktor Orban a reacţionat atunci şi a declarat: „Aşa ceva nu am auzit nici în cele mai tulburi perioade antidemocratice”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite