Premierul israelian i-a făcut lui Putin o ofertă pentru a intermedia negocierea cu Ucraina, anunţă David Saranga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Premierul israelian a vorbit cu Vladimir Putin în urmă cu două zile şi i-a făcut o ofertă de a intermedia negocierile cu Ucraina, a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

„Credem că ambele părţi trebuie să stea la masa negocierilor. Sunt israelieni care vor să meargă să lupte alături de ucraineni, sunt israelieni care s-au întors în Ucraina pentru a oferi ajutor oamenilor de acolo.

Israel are o relaţie foarte bună cu Ucraina şi cu Rusia, suntem dispuşi să intermediem dacă e nevoie. Prim-ministrul israelian a făcut această ofertă în discuţia cu Vladimir Putin de acum două zile. Este o comunitate foarte mare evreiască în Ucraina, în acelaşi timp e o comunitate foarte mare de evrei care locuiesc în Rusia. Relaţia bună cu ambele părţi sper că poate să ajute", a declarat David Saranga la Digi24.

Pe de altă parte, ambasadorul a vorbit despre situaţiile emoţionante pe care le-a văzut la Vama Siret şi s-a declarat impresionat de mobilizarea pentru ajutorarea refugiaţilor. El a făcut declaraţii şi despre ajutorul pe care Israel l-a oferit ucrainenilor.

„Azi am început să trimitem 100 tone de ajutoare - echipament medical, echipamente, paturi, corturi, echipamente pentru a purifica apa. Le-am trimis prin Polonia, vom continua să sprjinim populaţia de acolo.

Erau 14.000 israelieni în Ucraina, guvernul le-a cerut să plece, înainte de război au plecat 4.000, apoi încă 2.000, mai sunt câteva mii care vor să plece, dar nu este uşor", a spus Saranga. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite