Klaus Iohannis: Nu introducem restricţii noi, însă cele care sunt acum în vigoare rămân. Restricţiile sunt obligatorii, nu opţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Florin Cîţu, Raed Arafat şi miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii au fost chemaţi joi la Cotroceni pentru o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19. La finalul întâlnirii, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut o declaraţie de presă în care a subliniat că de sărbători nu vor fi restricţii noi, însă cele care există, vor rămâne în vigoare.

Klaus Iohannis: Am discutat despre pandemie, despre cum va fi de Crăciun în spaţiul public şi campania de vaccinare. Pandemia, din păcate, este cu noi, chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puţin persoane infectate, nu putem să spunem că lucrurile stau bine. Avem, din păcate, multe persoane la terapie intensivă, avem prea multe persoane decedate. 

Dragi români, vă rog să vă feriţi de boală şi să-i feriţi şi pe ceilalţi. Nu-i de joacă. Cum va fi de Crăciun. Nu vom introduce restricţii noi de sărbători. Însă, restricţiile care sunt acum în vigoare, rămân toate în vigoare. Aceste restricţii sunt obligatorii, nu opţionale. Vă rog să vă conformaţi acestor restricţii dacă nu doriţi să ajungeţi de sărbători în spital.

În ce priveşte campania de vaccinare, ea începe în România şi în toată Uniunea Europeană, pe 27 decembrie. Se începe cu o primă tranşă, simbolică, şi apoi se vor aduce mai multe doze după Crăciun. Dozele sunt eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Noi şi experţii recomandăm să se vaccineze. 

În perioada sărbătorilor aveţi grijă de voi şi de cei dragi vouă, respecraţi restricţiile. Vă doresc sănătate şi Crăciun Fericit!

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 24 decembrie a.c., ora 10:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîţu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, anunţă Administraţia prezidenţială.

Vlad Voiculescu şi Lucian Bode participă pentru prima dată la o astfel de şedinţă, prima de la învestirea noului Cabinet condus de Florin Cîţu.

Şedinţa are loc în condiţiile în care în 26 decembrie ar urma să fie adusă în ţară prima transţă de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, iar din 27 decembrie ar urma să înceapă vaccinarea cadrelor medicale.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite