PREMIERĂ ANTICORUPŢIE. Ofiţer de poliţie condamnat la primul termen de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Rap, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Ilfov - Brigada Rutieră a fost condamnat la primul termen de judecată, de Curtea de Apel Bucureşti, după ce şi-a recunoscut vina.  Judecătorii au decis ca fostul poliţist, acuzat de două infracţiuni de trafic de influneţă, să stea după gratii un an şi zece luni de închisoare.

Ceilalţi doi inculpaţi din dosar, Ştefan Bogdan subofiţer în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (I.J.J.) „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa, acuzat de două infracţiuni de trafic de influneţă, a fost  condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, iar Angela Calomfir, acuzată de favorizarea infractorului,  un an şi patru luni de închisoare cu suspendare.
DNA şi cei trei inculpaţi au declarat recurs împotriva acestei decizii.

Se lăudau cu pilele din Jandarmerie

Potrivit rechizitoriului DNA; în cursul anului 2010, Sorin Rap  şi Ştefan Bogdan  au pretins şi primit de la doi denunţători suma totală de 2.400 de euro pentru a interveni pe lângă persoane abilitate din cadrul Jandarmeriei Române în scopul angajării denunţătorilor în cadrul acestei instituţii. Întreaga sumă a revenit în final lui  Rap în scopul menţionat mai sus.
Sprijinul promis consta în aranjarea examenelor teoretic, medical şi psihologic. Cu toate acestea, denunţătorii nu au fost angajaţi în cadrul Jandarmeriei Române însă, cu ocazia efectuării cercetărilor în prezentul dosar penal, Rap şi Bogdan  au exercitat presiuni asupra denunţătorilor, pentru ca, în contextul în care sunt audiaţi de procurori, să facă declaraţii neconforme cu realitatea şi care să îi absolve pe cei doi inculpaţi de răspunderea penală.

DNA: „Angela Calomfir făcea presiuni asupra denunţătorilor”


Aceste presiuni s-au exercitat prin intermediul Angelei  Calomfir care le-a promis denunţătorilor restituirea banilor daţi cu titlu de mită.

În vederea confiscării, DNA au instituit sechestru asigurător asupra sumei de 1.200 de euro aparţinând inculpatului Rap Sorin, diferenţa fiind restituită de acesta denunţătorilor. În acet dosar, Sorin Rap şi Ştefan Bogdan sunt arestaţi din data de 4 noimebrie 2011. Faţă de Angela Calomfir, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 30 de zile.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite