Premeditare, executare, perpetuare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumnezeu ştie cum de nu s-a ajuns la victime călcate în picioare! Ucise în îmbulzeală! Ce s-a întâmplat toată noaptea aproape, consecinţele, efectele alarmei de luptă, atacurile forţelor de ordine la comandă politică şi din prostia şi incompetenţa proprii, s-a văzut zilele următoare. Au oripilat o lume întreagă. A fost ceva de noaptea minţii!

Când o mulţime de oameni protestează paşnic faţă de o guvernare dezastruoasă şi este atacată de forţele de ordine pregătite şi alertate pentru luptă, lucrurile sunt extrem de grave! Când sute de mii de români - adulţi, femei, copii, bătrâni- sunt gazaţi, atacaţi, bătuţi sălbatic pe motiv că sunt violenţi şi au încercat să preia controlul guvernului, de unde Vasilica şi miniştrii săi plecaseră la plimbare, situaţia este extrem de gravă!

Când cetăţenii, poporul unei ţări, prezenţi la mitingul României, nu doar al diasporei, strigă ”Criminalii!” la forţele de ordine care îi lovesc în cap, nejustificat, fără motive, atunci înseamnă că nu mai suntem într-un stat de drept, ci într-o dictatură!

Dictatura Prostiei mi se pare una dintre cele mai grave forme de dictatură! În România, se pare că se merge către o Dictatură a Prostiei!!! Libertatea de opinie, dreptul de a protesta, componente esenţiale şi reprezentative ale democraţiei, sunt înnăbuşite cu forţa prostiei celui mai puternic.

Astăzi, 17 august 2018, se împlineşte o săptămână de la mitingul României, din 10 august, Piaţa Victoriei, care a fost transformat de forţele de ordine ale Jandarmeriei Române într-o teroare dezlănţuită asupra protestatarilor paşnici. În acea săptămână premergătoare mitingului aşa numit al Diasporei, nici un organizator nu şi-a asumat responsabilitatea, dar, cu toate acestea, protestatarii au primit acceptul din partea Primăriei Capitalei de a manifesta.

A fost şi o săptămână de pregătire asiduă pentru Jandarmerie de a se organiza după cum a primit ordine şi după cât i-a dus capul pe comandanţii teleormanizaţi ai acestei instituţii a cărei menire este să fie în slujba societăţi, a cetăţenilor ei, nu un factor brutal, represiv la adresa propriului popor, cum s-a dovedit a fi realitatea ulterior! A fost o săptămână a confirmării că în locul societăţii şi cetăţenilor, Jandarmeria s-a transformat în apărarea hoţilor de la putere, a corupţilor de la butoane!

Chiar mesajele oficiale ale acestei instituţii, dinaintea mitingului, au fost incitatoare la violenţă, lăsând dialogul real la nivelul bulanelor, a grenadelor cu gaze şi a tunurilor cu apă! Cât despre mesajele de după miting, timp de o săptămână oamenii jandarmeriei, de la şefi până la băieţii de trupă, au bulversat spaţiul cu mulţimea de mesaje, atât în numele instituţiei, cât şi în nume propriu, demonstrând din plin haosul, subordonarea politică, incompetenţa, prostia şi situaţia gravă, inadmisibilă şi nemaiîntlnită din ograda acestor forţe de ordine! Mesaje de manipulare, ascundere a adevărului, minciuni sfruntate, falsificare a realităţi, dar şi mesaje, mai grav, lansate de angajaţi în nume propriu, de ameninţare la adresa manifestanţilor.

Pe 10 august, pe la orele 18,40, treceam perpedes pe strada Eforie, din Capitală, pe lângă o clădire care se pare că încă mai aparţine Ministerului de Interne. În dreptul unei ferestre, un bărbat la bustul gol, vorbea foarte surescitat, tare la telefon, strigându-i interlocutorului că s-a dat alarma de luptă!!! Mie, ca jurnalist care a fost ani de zile acreditat la instituţiile militare - armată, interne, jandarmi - mi s-a aprins imediat un beculeţ, ştiind că alarma de luptă se dă doar în situaţii speciale, nu la un miting antiguvernamental!

Ulterior, apropiindu-mă de epicentrul protestelor, Piaţa Victoriei, văzând numărul impresionant al forţelor de ordine, echiparea şi mobilizarea acestora, mi-am dat seama că chiar s-a dat alarma de luptă. În ce situaţie se dă alarma de luptă la Jandarmeria Română şi câte alarme de luptă s-au dat, în ultimii trei ani, la această instituţie de forţă a statului român?

Apoi, lucrurile inimaginabile întâmplate în Piaţa Victoriei şi împrejurimi au confirmat acest lucru. Cel mai mult, m-a frapat atacul forţelor de ordine asupra protestatarilor. Atacul cu gaze asupra unor oameni paşnici aflaţi la distanţă de forţele de ordine, care nu doar că-i afecta pe oameni, dar provoca de fiecare dată busculade, îmbulzeli de nedescris, spaime şi încercări ale oamenilor de a se îndepărta de gazul asfixiant.

Numai Dumnezeu ştie cum de nu s-a ajuns la victime călcate în picioare! Ucise în îmbulzeală !Ce s-a întâmplat toată noaptea aproape şi consecinţele, efectele alarmei de luptă, atacurile forţelor de ordine la comandă politică şi din prostia şi incompetenţa proprii, s-a văzut zilele următoare. Au oripilat nu doar o ţară întreagă, ci o lume întreagă. A fost ceva de noaptea minţii ! Mai grav, însă, este că responsabilii de bestialităţi, de manipulări au crezut şi cred cu tărie că protestatarii au meritat să fie atacaţi aşa cum au fost ! Au crezut şi cred că poporul din care fac şi ei parte şi în slujba căruia trebuie să fie, merită atacat prin orice mijloace, fără scrupule!

Faptul că jandarmii deveneau tot mai represivi când, după fiecare atac li se striga ”Jandarmeria apără hoţia!” şi ”Criminalii!” , spune tot despre starea în care a fost adusă această instituţie subordonată total politicului la putere. Foarte rău este şi că timp de o săptămână de la evenimente, lucrurile în loc să se limpezească, să se aleagă grâul de neghină, să fie asumate şi stabilite responsabilităţi şi măsuri în consecinţă, se radicalizează. Taberele nu caută concilierea, ci devin tot mai revanşarde, iar legea care ar trebui să fie factorul suprem de ţinut seama pare că este ultimul lucru care se gândesc să-l respecte.

Puterea politică actuală nu are capacitatea de a-şi recunoaşte şi îndrepta greşelile. Dimpotrivă, pare că doreşte să arunce cu orice preţ România în haos şi să pedepsească prin orice mijloace cetăţenii care o contestă ! Să subordoneze total democraţia! Tocmai de acceea, Justiţia trebuie să-şi facă urgent şi cu profesionism treaba ! Să facă dovada că nu a ajuns subordonată şi controlată total de puterea politică actuală!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite