Prejudiciu majorat la 70 de milioane de euro în dosarul ANRP, în care este arestat Horia Simu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Horia Simu este cercetat în stare de arest preventiv FOTO Mediafax
Omul de afaceri Horia Simu este cercetat în stare de arest preventiv FOTO Mediafax

Procurorii au majorat cu 15 milioane de euro prejudiciul în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP, în care este arestat omul de afaceri Horia Simu. Prejudiciul iniţial stabilit de experţi a fost de 55 milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare citate de digi24.ro, în urma expertizei făcute asupra terenului din sectorul 6, prejudiciul a fost stabilit la 70 de milioane de euro.

Omul de afaceri Horia Simu e arestat pentru complicitate la abuz în serviciu după ce, la începutul lui 2008, a reuşit să obţină 128 de milioane de euro despăgubiri de la stat pentru un teren care nu putea fi retrocedat în natură. Anterior, Simu cumpărase drepturile litigioase asupra proprietăţii cu 1,5 milioane de euro.

Suprafaţa de aproape 10 hectare, aflată în sectorul 6 al Capitalei, este ocupată în prezent de locuinţe şi fabrici, retrocedarea în natură fiind imposibilă.

Un expert acreditat de Ministerul Justiţiei a evaluat terenul, iar rezultatele arată că suprafaţa valorează aproximativ 70 de milioane de euro. Cu aproape 25% mai mult decât prejudiciul calculat iniţial de un specialist al DNA.

Acesta este al treilea caz în care procurorii anchetează despăgubiri supraevaluate acordate de ANRP unor persoane privilegiate. În primul dosar, cel în care este judecată fosta şefă DIICOT, Alina Bica, prejudiciul este de 61 de milioane de euro.

Al doilea caz, cel care îl viza, printre alţii, pe fostul preşedinte al ANI, Horia Georgescu, a fost stabilit un prejudiciu de aproape 85 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite