Soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. El este acuzat de un prejudiciu de patru milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Tache, soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar în care este cercetat pentru evaziune fiscală. El şi alţi zece suspecţi au fost audiaţi joi seară de către procurorii DIICOT. Cei 11 sunt acuzaţi că fac parte dintr-un grup infracţional specializat în evaziune, care ar fi adus statului un prejudiciu de 4 milioane de euro.

Alături de alte cinci persoane, Ştefan Tache va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi poliţiştii au făcut joi 56 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Suceava, Călăraşi, Dâmboviţa şi Teleorman, la locuinţele membrilor unui grup infracţional care ar fi produs o evaziune fiscală de aproximativ patru milioane de euro prin neplata TVA, în urma unor circuite financiare fictive derulate prin 18 firme.

În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT - Structura Centrală au fost duse la audieri 32 de persoane, procurorii emiţând ordonanţe de reţinere pentru şapte dintre acestea, printre care şi soţul Sandei Ladoşi, Ştefan Tache.

Ce au găsit anchetatorii la percheziţii

Anchetatorii au găsit la percheziţii mărfuri tranzacţionate ilegal, nouă puşti de vânătoare şi trei pistoale cu aer comprimat. Unele bunuri care aparţin suspecţilor au fost puse sub sechestru asigurător.

În acest dosar, procurorii DIICOT - Structura Centrală cercetează 11 persoane suspectate că au constituit în Bucureşti un grup de criminalitate organizată care, prin circuite financiare fictive derulate prin mai multe firme, a făcut achiziţii intracomunitare de materiale de construcţii.

„Membrii grupului infracţional au vândut apoi materialele de construcţii în România, dar au înregistrat operaţiuni nereale în evidenţele contabile ale unui număr de 18 societăţi comerciale pe care le controlau, pentru a reduce valoarea reală a TVA“,  a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.

Percheziţiile au fost făcute de procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi de la BCCO Bucureşti, Ploieşti şi Suceava, cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite