Prejudicii de 99,1 milioane de euro la buget, identificate de Direcţia Generală Antifraudă în patru luni

Prejudicii de 99,1 milioane de euro la buget, identificate de Direcţia Generală Antifraudă în patru luni

Aproape 800 de firme au fost închise de DGAF FOTO Arhivă Adevărul

În primele patru luni de activitate, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a identificat prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare totală de peste 446 de milioane de lei, echivalentul a circa 99,1 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul anului 2014 şi până în prezent, inspectorii antifraudă fiscală au investigat lanţuri tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi au cuantificat prejudicii cauzate bugetului statului în valoare totală de peste 446 milioane de lei, echivalentul a circa 99,1 milioane de euro.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciilor aferente cazurilor investigate au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale identificate în valoare totală de 367 milioane de lei, echivalentul a circa 81,5 milioane de euro.

De asemenea, pentru prevenirea evaziunii fiscale inspectorii antifraudă fiscală au verificat 12.690 firme şi au constatat 11.808 încălcări ale prevederilor legale financiar-contabile.

Pentru aceste abateri au fost dispuse sancţiuni în valoare totală de 211,4 milioane lei, echivalentul a circa 46 milioane euro, reprezentând amenzi contravenţionale, confiscări de bunuri şi venituri ilicite, şi suspendarea activităţii comerciale a 758 societăţi.

În 2013, în cadrul ANAF, a fost înfiinţată Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, structură al cărei scop este destructurarea lanţurilor tranzacţionale constituite pentru prejudicierea bugetului statului, stabilirea implicaţiilor fiscale ale acestor operaţiuni şi asigurarea recuperării prejudiciilor cauzate. DGAF a devenit operaţională în luna decembrie 2013, având 891 de angajaţi, dintre care 172 inspectori antifraudă au fost detaşaţi la Parchetul General.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările