Poziţia ORNISS în cazul Baranga: Acesta nu a fost director adjunct al instituţiei, în ultimii ani având contractul suspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat a transmis că Laurenţiu Baranga, fostul şef al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), nu a fost director adjunct al acestei instituţii, aşa cum menţionează în CV. În prezent, Baranga este arestat la domiciliu, fiind acuzat că şi-a falsificat diploma de balalaureat.

ORNIS mai transmite că în perioada 1 octombrie 2016 – 30 septembrie 2019 contractul individual de muncă al lui Laurenţiu Baranga cu ORNISS a fost suspendat, iar începând cu data de 1 octombrie 2019, contractul individual de muncă al lui Baranga cu ORNISS a încetat.

„Practic, în ultimii 4 ani calendaristici, domnul Baranga Laurenţiu nu a mai avut nicio legătură cu ORNISS. În perioada în care domnul Baranga Laurenţiu a activat în cadrul ORNISS nu a îndeplinit niciodată şi sub nicio formă, calitatea de adjunct al conducătorului instituţiei”, arată ORNIS într-un comunicat de presă.

ORNISS adaugă că va colabora cu organele de cercetare penală pentru lămurirea tuturor aspectelor relevante referitoare la activitatea lui Laurenţiu Baranga.

Laurenţiu Baranga a fost audiat duminică la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut de procurori pentru înşelăciune, el fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat. Oficiali din Parchetul General au confirmat că el va fi dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă, potrivit agerpres.ro. 

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Române.

Anchetatorii au deschis un dosar penal după ce diploma de bacalaureat a fostului şef al (ONPCSB) a fost desfiinţată de către magistraţi, iar ca urmare toate actele sale de studii: universitare, postuniversitare şi doctorale au fost anulate. Sâmbătă, poliţiştii au făcut o percheziţie domiciliară la Râmnicu Vâlcea.

Potrivit autorităţilor, Baranga ar fi creat un prejudiciu de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizaţiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Acesta reprezintă doar unul dintre „cele 15.000” de episoade ale „Fabricii de diplome false din Teleorman”. 

Vezi şi: Cine este Laurenţiu Baranga, de la Oficiul de Combatere a Spălării Banilor, acuzat că şi-a falsificat diploma de bacalaureat. Cum a ajuns un strungar înalt funcţionar de stat 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite