Poveştile de viaţă impresionante ale românilor ucişi în carnagiul din Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia alexăndrenilor morţi în accidentul din Ungaria aşteaptă ajutorul autorităţilor locale
Familia alexăndrenilor morţi în accidentul din Ungaria aşteaptă ajutorul autorităţilor locale

14 români au murit duminică noaptea în Ungaria după ce şoferul unui TIR, tot român, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a lovit din plin un microbuz. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa trei copii, patru femei şi şapte bărbaţi, toate victimele fiind din microbuz. De asemenea, la Spitalul din Szeged au fost transportaţi şoferul autocamionului, care este grav rănit, dar în stare stabilă, şi un bărbat d

Microbuzul, în care se aflau 15 români, se întorcea din Spania. Poveştile celor decedaţi sunt similare cu cele ale majorităţii imigranţilor români. Mulţi dintrei ei lucrau în Spania cu scopul de a trimite bani acasă pentru ca familia să aibă un trai mai bun. Cei decedaţi - fraţi, părinţi şi copii - se întorceau în ţară pentru a-i revedea pe cei dragi. Deşi nu este vinovat de producerea accidentului, şoferul microbuzului, un tânăr de 29 de ani care făcea săptămânal curse în Spania pentru a-şi întreţine familia, avea mai mulţi pasageri în maşină decât îi era permis.

Citiţi mai jos câteva dintre poveştile sufletelor nevinovate moarte în accidentul produs duminică noapte pe autostrada M43, în apropiere de Szeged:

Familia alexăndrenilor morţi în accidentul din Ungaria nu are bani să îşi îngoape rudele

Carnagiul din Ungaria, istoria unei tragedii în imagini

După o noapte lungă de consfătuiri, între unchi, fraţi, nepoţi şi alte rude, familia celor doi alexăndreni morţi în accidentul de pe autostrada M43 din Ungaria nu a găsit altă variantă decât să apeleze la autorităţi pentru a-şi aduce morţii acasă.

DAŢI CLICK PENTRU GALERIE FOTO!

Accident cumplit pe autostrada Szeged-Mako

Trupul neînsufleţit al lui Claudiu Leonard Ene, de 22 de ani şi al mamei sale Rita Ştefan, de 50 de ani sunt în continuare în Ungaria, iar rudele din ţară bat la uşile autorităţilor pentru a-i ajuta să îşi îngroape morţii. Citeşte aici povestea lui Claudiu şi a mamei sale.

image

Neamţ - A ales microbuzul morţii în loc de zborul cu avionul

Nemţeanul care şi-a pierdut viaţa în accidentul produs pe autostrada din Ungaria nu mai revenise acasă de cinci ani, de când plecase la muncă în Spania.



Constantin Purice (28 de ani) îşi anunţase mama încă de săptămâna trecută că se întoarce în ţară că să-şi înnoiască actele de identitate. „Când am vorbit cu el mi-a spus că vine cu avionul până la Bacău sau Bucureşti. Eu i-am zis să ia un microbuz că-l lasă chiar acasă, îl aduce până în faţa primăriei", a spus Ileana Purice, mama nemţeanului mort. Citeşte aici povestea lui!

Nemțeanul Constantin Purice și-a pierdut viața în accidentul din Ungaria

Aurel Gheorghe, unul dintre giurgiuvenii din "microbuzul morţii", muncea pe brânci în Spania ca să îşi ridice o casă în Clejani

Aurel Gheorghe (33 de ani) unul dintre giurgiuvenii morţi în teribilul accident de pe autostrada Mako-Szeged, a lăsat acasă o soţie şi patru copii minori. Aurel Gheorghe şi-a pierdut viaţa alături de părinţii săi, Maria şi Arno.



„Este o tragedie incredibilă. El era capul familiei. Îşi ridica o casă în care să locuiască cu soţia şi copiii. Muncea pe unde putea, câteva săptămâni după care se întorcea cu bani acasă. E de la sine înţeles că o să îi ajutăm. I-a luat pe nepregătite. Trei morţi într-o familie, dintr-o dată, este îngrozitor” spun surse din cadrul primăriei Clejani. Citeşte aici continuarea!

Rudele victimelor din Clejani sunt în stare de şoc (captură Realitatea.net)
Accident Ungaria

Ionel Costache, bărbatul din Ghimpaţi care se afla în microbuzul morţii din Ungaria este în stare critică. A suferit două intervenţii chirurgicale şi este inconştient

Ionel Costache (37 ani), din comuna Ghimpaţi era în microbuz împreună cu soţia şi doi dintre copiii lor, Larisa (8 ani) şi Crăciun (6 ani). În urma tragediei, femeia şi micuţii şi-au piedut viaţa iar bărbatul este în stare critică în spital. Vezi aici detalii!

Şoferul microbuzului, un tânăr care îşi câştiga traiul de câţiva ani transportând muncitori în Spania

Vecinii familiei care deţinea microbuzul ce a devenit mormânt pentru 14 români sunt bulversaţi de cele întâmplate. Oamenii spun că familia îşi câştiga traiul de câţiva ani transportând muncitori în Spania şi că în curse plecau de obicei tatăl şi fiul, ajutaţi de un alt şofer.

image

“Maşina mai stătea 2-3 zile prin parcare. Plecau o săptămână, veneau, iar plecau altă săptămână”, spunea unul dintre vecinii lui Cosmin Duminică, tânărul de 29 de ani care se pare că s-ar fi aflat la volan. Vezi aici continuarea!

Târgu Jiu - Vezi aici primele fotografii cu gorjenii, frate şi soră, morţi în accidentul din Ungaria

Irina Bocea, 35 de ani, şi fratele ei, Mihai Viţălariu, din localitatea Mătăsari, au murit în groaznicul accident petrecut în noaptea de 30 spre 31 octombrie. Cei doi plecaseră în urmă cu o lună la muncă în Spania, dar nu îşi găsiseră nimic de lucru şi se întorceau acasă.

image

I-am sunat atunci când erau pe drum, dar nu mi-au răspuns. Pe urmă am văzut ştirea la televizor. Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva groaznic şi că se aflau printre victime“, a povestit Vasile Geamănu, cumnatul celor doi. Citeşte aici povestea lor!

Au contribuit Bogdan Vladu, Oana Alexandru, Florin Jbanca, Paul Nanian, Alin Ion

Microbuzul din accident avea scaune instalate ilegal

Şoferul care a omorât 14 români în Ungaria era bolnav

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite