Cum a fost dat de gol un traficant de canabis de factura la energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canabis. FOTO www.icmag.com
Canabis. FOTO www.icmag.com

Ploieşteanul Sebastian Niculae (27 de ani) ar putea intra într-un top al celor mai nătângi traficanţi de canabis din lume. Factura uriaşă de la energie l-a dat de gol că are o cultură de canabis în apartament.

Sebastian Niculae a închiriat un apartament în Sectorul 2 al Capitalei pentru a improviza o mică cultură de plante interzise, părea că şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru a nu fi prins de Poliţie: şi-a etanşeizat uşa de la intrare şi a achiziţionat inclusiv un dispozitiv de etanşeizare a mirosului emanat de plante. I-a scăpat totuşi ceva. Consumul foarte mare de curent electric a pus pe gânduri autorităţile care au descins în apartamentul închiriat pentru a vedea ce se întâmplă acolo.

Pentru a pune pe picioare cultura de canabis, Sebastian Niculae a cumpărat diverse sisteme de irigare, iluminare şi climatizare, din cauza cărora apartamentul pe care traficantul l-a închiriat ajunsese să înregistreze şi de 130 de ori mai mult consum de energie electrică faţă de media celorlalte locuinţe. Oamenii legii au verificat, într-o primă fază contorul de curent electric, şi au observant că la apartament a fost un consum de 96 kilowaţi în 5 zile. Poliţiştii au continuat verificarea contorului, şi au notat că pentru o perioadă de 28 zile, apartamentul a cosumat 683 kilowaţi.

„Valoarea ridicată a consumului nu poate fi justificată de instalaţiile şi obiectele de uz casnic utilizate în mod obişnuit într-un imobil cu destinaţia de locuinţă”, a fost concluzia poliţiştilor. De aceea, oamenii legii i-au sesizat pe procurorii DIICOT, care au trecut la monitorizarea lui Sebastian Niculae. Discuţiile telefonice au scos la iveală cu ce se ocupa de fapt tânărul. Canabisul ar fi fost comercializat în oraşul Ploieşti, acolo unde locuia de fapt Sebastian Niculae. Apartamentul din Bucureşti era folosit doar pentru creşterea plantelor.

Surpriza de la percheziţii

Potrivit datelor furnizate de cei de la compania electrică, consumul de energie electrică a înregistrat creşteri semnificative din luna iunie 2016. Dar vârful a fost înregistrat în perioada 29 octombrie 2016 - 23 noiembrie 2016, când au fost consumaţi 2.074 de kilowaţi. Pe 9 martie 2017, procurorii DIICOT au percheziţionat apartamentul tânărului şi au descoperit o cultură de 16 plante de canabis şi 8,3 kilograme din acest drog.

Pe lângă acestea s-au mai descoperit pungi vidate şi sigilate, din material plastic transparent ce conţineau fragmente vegetale uscate. După ce a fost pus oficial sub acuzare pentru trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată, Sebastian Niculae i-a informat pe procurorii DIICOT că se va folosi de dreptul de a nu face declaraţii. Dacă va fi găsit vinovat, Sebastian Niculae riscă o pedeapsă între 3 şi 15 ani de închisoare. Tribunalul Bucureşti a emis, săptămâna trecută, un mandat de arestare preventivă pe numele acestuia. „Pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, au cerut procurorii DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite