Povestea traficanţilor prinşi cu două kilograme de cocaină în stomac pe Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Internaţional Henri Coandă
Aeroportul Internaţional Henri Coandă

Doi cetăţeni brazilieni Verice Rodrigues Gomes (41 de ani) şi Weslley Da Silva Lourenco (19  de ani) sunt cercetaţi în România pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, într-un caz inedit.

Cei doi au fost prinşi la controlul de la punctul de frontieră de pe aeroportul „ Henri Coanda” că transportau în stomac două kilograme de cocaină. Caşetele pline cu droguri au fost eliminate la Spitalului de Urgenţă Floreasca unde au fost duşi de autorităţi. Cei doi au ajuns în România pe ruta Sao Paolo (Brazilia) – escală Zurich (Elveţia) - Bucureşti.  Brazilienii urmau să ia un microbuz din Bucureşti, destinaţia finală era o autogară din Instanbul (Turcia), potrivit propriilor declaraţii. Gomes şi Lourenco  au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Tribunalul Bucureşti urma să decidă dacă emite mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Cu stomacul plin de droguri

Nevoia de bani i-a făcut pe cei doi brazilieni să se transforme în traficanţi de droguri. „Înghiţeam o caşetetă şi beam un pahar plin cu apă”, a explicat Verice, procurorilor DIICOT. Ea a înghiţit peste 100 de capsule pline cu cocaină. Operaţiunea a avut loc la un hotel micuţ din Sao Paolo, cu circa 4 ore înainte de decolarea avionului. Cel care i-a oferit bani pentru a face acest transport, îi spusese că era vorba de 100 de caşete, dar la Floreasca a aflat că înghiţise 129. 

În faţa anchetatorilor de la DIICOT a declarat că nu-l cunoaşte pe cel care a angajat-o să facă acest drum, dar că banii uşor făcuţi au încântat-o.  „Ştiam că acest bărbat se ocupă cu vânzarea de droguri, deoarece lumea vorbea în cartier”, a spus Verice. La începutul lunii noiembrie, femeia a primit de la acesta suma de 6.000 de dolari şi 1.000 reali brazilieni pentru cheltuieli legate de biletul de avion şi de microbuz, dar şi pentru alte nevoi legate de călătorie. Brazilanca a povestit că intenţiona să viziteze spitalul Florence Notinghale din Istanbul pentru a lucra ca infirmieră în cadrul acestuia. Ea mai fusese în Istanbul la începutul acestui an. „Atunci am văzut zăpadă pentru prima dată în viaţa mea”, a spus femeia. 

Tânărul care voia să se facă frizer

La rândul lui, Weslley a povestit că o cunoştea pe colega sa de drum, deoarece este mama unei foste prietene. El a marturisit că totul ar fi început la începutul lunii octombrie 2017. Era în zona unui bar din cartierul Braz al oraşului Sao Paulo, când s-a plâns amicilor săi că are probleme financiare în familie, în contextul în care mama sa a suferit o paralizie parţială. Atunci ar fi fost abordat de un necunoscut care i-ar fi propus o afacere: i-a oferit între 7.000-10.000 reali brazilieni pentru a transporta în corp droguri către Istanbul.

„Aveam o prietenă care voia să transporte nişte păr, ea fiind coafeză de meserie, şi voiam să fac şi un curs de frizer la Istanbul”, a povestit, la DIICOT, tânărul. Ar fi fost o portunitate pentru el să ajungă în Turcia. Operaţiunea de înghiţire a drogurilor a avut loc „într-o casă obişnuită dintr-o zonă obişnuită”, cu cinci ore înaintea deocării avionului. El a putut să înghită doar 43 de capsule pline cu droguri. O cantitate de trei ori mai mică decât cea îngurgitată de Verice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite