Portretul lui Arin Stănescu: un model de profesionalism

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa lui Arin Stănescu, într-o Românie a ambiguităţilor, a tergiversărilor şi a jumătăţilor de măsură, constituie un model de urmat. Un model în ce priveşte împlinirea profesională, dar şi în ceea ce priveşte conduita umană.


Posesor al unei prodigioase şi prestigioase experienţe ca avocat, Arin Stănescu a fost promotorul şi apărătorul profesiunii de practician în insolvenţă din România. A fost autor şi coautor al legislaţiei din domeniul, a condus multă vreme asociaţia profesională de breaslă, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă, şi a vegheat la ridicarea statutului profesional al acesteia. Ca o recunoaştere a profesionalismului său, ridicat la rang de asumare morală, Arin Stănescu a fost preşedinte de onoare al Uniunii Profesiilor Liberale din România şi vicepreşedinte al Uniunii Mondiale a Profesiilor Liberale.
 
Arin Stănescu a fost, în acelaşi timp, un apărător, fără compromisuri, a spiritului întreprinzător, a economiei de piaţă, eliberate de distorsiuni şi ingerinţe politice. A fost un spirit liber, lipsit de constrângeri şi prejudecăţi, afirmându-şi deschis opţiunile privind apărarea statului de drept şi condamnând orice excese făcute de unii aşa-zişi apărători ai acestuia.
 
În societatea românească Arin Stănescu a fost o figură aparte, un om de o cultură profundă, posesor al unui umor fin, care putea fi duios cu cei neajutoraţi, dar usturător cu cei neaveniţi, şi care a pus întotdeauna mai presus de orice cultul pentru prietenie şi pentru onoare. La asta a contribuit, cu siguranţă şi educaţia primită, ca jucător de primă ligă într-un joc bărbătesc cum este polo.
 
Arin Stănescu a plecat dintre noi tocmai când aveam o atât de mare nevoie de oameni asemenea lui. Dumnezeu să-i dea lumină!
 

Opinii

Mai multe de la Varujan Vosganian


Ultimele știri
Cele mai citite