Ponta: Elevii şi studenţii moldoveni au gratuitate pe transport în ziua votului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de guvern, că elevii şi studenţii moldoveni vor avea asigurat transportul gratuit duminică, 30 noiembrie, când moldovenii sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege parlamentarii.

„Domnule Rus, vă rog să vă asiguraţi că elevii şi studenţii moldoveni vot circula gratuit în ziua votului“, a spus Ponta.

Potrivit datelor deţinute de Registrul de stat al Alegătorilor (RSA), 36% dintre alegători au între 18 şi 35 de ani.

Comisia Electorală Centrală informează că, potrivit datelor din RSA, la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 sunt înregistraţi 3 226 446 de cetăţeni cu drept de vot.

În RSA sunt incluşi toţi cetăţenii Republicii Moldova care au atins vârsta de 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor. Dintre aceştia fac parte 211.329 de persoane care domiciliază în regiunea transnistreană. Menţionăm că anterior, aceste persoane n-au fost înregistrate în calitate de alegători în Republica Moldova.

În acest an, în listele cetăţenilor cu drept de vot au fost incluse alte 171.052 de persoane care sunt cetăţeni ai Republicii Moldova cu drept de vot, dar care, la moment, nu au domiciliu sau reşedinţă.

Moldovenii sunt aşteptaţi duminică, 30 noiembrie, la urne pentru a alege membrii parlamentului. În afara graniţelor Republicii Moldova vor fi deschise 95 de secţii de votare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite