Ponta a cerut oficial Academiei Române verificarea acuzaţiilor de plagiat la adresa lui Mang

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum, Academia Română nu a început nici o verificare legată de suspiciunile ce planeazî asupra ministrului Educaţiei, Ioan Mang, deoarece nu a fost făcută sesizare oficială.

Prim-ministrul Victor Ponta i-a adresat preşedintelui Academiei Române, Ionel Haiduc, rugămintea de a constitui o comisie de evaluare, formată din specialişti ai Academiei Române, care să verifice acuzaţiile de plagiat aduse ministrului Educaţiei, Ioan Mang, a informat luni Guvernul. "În decursul săptămânii trecute au apărut în mass media şi în spaţiul public diverse acuzaţii de plagiat la adresa ministrului Educaţiei, Ioan Mang, acesta fiind bănuit că a preluat informaţii din diverse articole publicate de autori din Japonia, Taiwan şi Israel. Pentru a lua o decizie pe această speţă, dorim să solicităm o expertiză din partea Academiei Române", se arată într-o scrisoare transmisă de Ponta lui Haiduc.

Şeful Guvernului apreciază că numai în urma evaluării Academiei Române poate lua o decizie politică în cazul lui Mang. "O decizie politică în acest caz, care să nu poată fi contestată de nimeni şi în baza căreia să se ia hotărârea corectă în ceea ce priveşte parcursul profesional al domnului ministru Ioan Mang în actualul cabinet, poate veni doar în urma unui răspuns din partea instituţiei pe care, cu onoare, o reprezentaţi şi o conduceţi. Având în vedere nivelul de aşteptare creat în rândul opiniei publice pe acest subiect, precum şi garanţia şi legitimitatea pe care o comisie de evaluare creată din specialişti ai Academiei Române o vor oferi, apelăm, prin intermediul acestei scrisori, la expertiza dumneavoastră pentru a verifica acuzaţiile de plagiat aduse ministrului Educaţiei, Ioan Mang", afirmă premierul în scrisoarea adresată preşedintelui Academiei.
Premierul Victor Ponta a declarat joia trecută că ministrul Ioan Mang nu va mai face parte din Guvern dacă în urma evaluării unei echipe a Academiei Române se vor confirma acuzaţiile de plagiat aduse ministrului de Opoziţie, informează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite