VIDEO Pompierii de la ISU Bucureşti-Ilfov au primit Drapelul de Luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prin înmânarea drapelului de luptă, pompierilor ISU Bucureşti-Ilfov le sunt recunoscute meritele
Prin înmânarea drapelului de luptă, pompierilor ISU Bucureşti-Ilfov le sunt recunoscute meritele

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii“ (ISU) Bucureşti-Ilfov, au primit Drapelul de Luptă, prin decret prezidenţial, în semn de recunoaştere a sacrificiilor tuturor generaţiilor de pompieri. Ceremonia a avut loc sâmbătă la Monumentul Eroilor Pompieri din Capitală, în prezenţa a mai multor oficialităţi.

Drapelul de Luptă a fost înmânat de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, care consideră că acest moment este unul unic în istoria acestor unităţi.

”Deşi existenţa ISU Bucureşti-Ilfov sub această formă este relativ nouă, din decembrie 2014 aţi demonstrat că într-un timp foarte scurt că sunteţi o structură integrată, omogenă şi cu siguranţă dintre cele mai puternice şi importante, ţinând cont de numărul de intervenţii gestionate anual. Distincţia care vi se acordă prin decret prezidenţial marchează tot ce înseamnă valorile militare — onoare, demnitate şi profesionalism—, valori care trebuie să existe în fiecare dintre voi şi sunt unite sub acest însemn — Drapelul de Luptă”, a subliniat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, dincolo de simbolistica sa, Drapelul de Luptă este pentru fiecare militar o amintire a trecutului glorios şi totodată o stare de fapt, şi anume lupta continuă pe care pompierii o poartă pentru a învinge timpul, distanţele, propriile limite în salvarea de vieţi.

Raed Arafat a subliniat că ISU a trecut şi printr-un amplu proces de reformă, care să-i dea posibilitatea să se adapteze la provocările viitorului.

Şeful ISU Bucureşti-Ilfov, inspector şef Flaviu-Dorel Chiscop, a subliniat, la rândul său, că înmânarea Drapelului de Luptă acestei instituţii reprezintă un moment cu o încărcătură foarte mare pentru comanda unităţii, pentru personalul care face parte din unitate şi chiar un moment istoric.

„Momentul are o încărcătură istorică însemnată pentru pompierii din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov şi datorită faptului că suntem în preajma aniversării Zilei Naţionale a Pompierilor, la data de 13 septembrie — o zi cu încărcătură istorică importantă. Drapelul de Luptă a fost acordat ISU Bucureşti-Ilfov datorită faptului că la 1 ianuarie 2015 această unitate a luat fiinţă ca urmare a unificării celor două inspectorate pentru situaţii de urgenţă, respectiv Bucureşti şi Ilfov, iar din 2004 niciuna dintre cele două unităţi nu avea Drapel de Luptă“, a spus Flaviu Chiscop, citat de Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite