Polonia şi Slovenia îşi arată disponibilitatea să ajute România în criza COVID-19

Polonia şi Slovenia îşi arată disponibilitatea să ajute România în criza COVID-19

Klaus Iohannis a menţionat faptul că România a activat Mecanismul european de protecţie civilă  Foto: Arhivă

Polonia şi Slovenia s-au oferit să ajute România în gestionarea crizei saniare, având în vedere creşterea incidenţei cazurilor de COVID-19. Anunţul a fost făcut în cadrul unei videoconferinţe la care a participat preşedintele Klaus Iohannis alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele Republicii Lituania şi premierii din Polonia, Slovacia şi Slovenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul videoconferinţei, preşedintele României a evidenţiat criza în care se află România în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19, arătând că rata de vaccinare scăzută a contribuit semnificativ la această situaţie, transmite Administraţia Prezidenţială.
 
Klaus Iohannis a menţionat faptul că România a activat Mecanismul european de protecţie civilă şi, în acest context, a mulţumit statelor membre care au oferit deja sprijin ţării noastre. 
 
„Premierul Poloniei şi premierul Sloveniei au transmis disponibilitatea statelor lor de a ajuta România, iar, la rândul său, preşedintele Consiliului European s-a angajat să faciliteze sprijinul la nivel european pentru ţara noastră”,
 
 
.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările