Poliţiştii s-au întors împotriva lui Carmen Dan: „I-aş dori să trăiască cu salariul pe care îl iau eu de la minister după 17 ani de poliţie“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de poliţişti, angajaţi ai penitenciarelor şi rezervişti protestează în faţa MAI.
Sute de poliţişti, angajaţi ai penitenciarelor şi rezervişti protestează în faţa MAI.

Peste 600 de sindicalişti din Poliţie şi penitenciare au protestat joi, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, solicitând condiţii de lucru mai bune şi o salarizare echitabilă.

Potrivit sindicaliştilor, salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost îngheţate prin ordonanţe de urgenţă care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) şi care "au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate". 

Anul trecut am avut 114 ordonanţe de urgenţă, 114. Abuzează în mod flagrant constituţia, nu respectă absolut nimic. S-au închis crezând că eu sunt deţinătorii adevărului absolut, au creat bugete cu Vâlcov cae este condamnat opt ani în fond pentru fraudă la buget.” a declarat Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

La acţiunile de protest organizate de către Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională au participat angajaţii şi rezerviştii din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

"În cazul în care guvernanţii nu vor răspunde pozitiv solicitărilor noastre, acţiunile de protest vor continua pe termen nelimitat", avertizează FSANP. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite