UPDATE Medici legişti: „Dan Condrea nu a făcut nici infarct, nici atac vascular cerebral la volan”. Poliţiştii ridică probe din locuinţele patronului Hexi Pharma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Condrea FOTO Inquam Photos
Dan Condrea FOTO Inquam Photos

Medicii legişti au eliminat în urma unei analize amănunţite la inimă, ipoteza unui infarct la volan sau a unui accident vascular cerebral. În cursul zilei de astăzi familia milionarului a ridicat trupul neînsufleţit de la Institutul de Medicină Legală. În acelaşi timp, anchetatorii au mers, marţi, la locuinţele fostului patron Hexi Pharma, Dan Condrea, pentru a ridica probe ADN.

UPDATE Trupul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost ridicat de familie de la Serviciul de Medicină Legală Ilfov. Asta după ce acestuia i-a fost făcută reconstrucţia facială. 

Condrea a fost desfigurat în urma impactului şi a fost recunoscut de familie după haine si după actele pe care le avea la el.

În momentul în care au sosit echipajele de intervenţie la locul accidentului, trupul şoferului se afla în afara caroseriei.

UPDATE Medicii au eliminat în urma unei analize amănunţite la inimă, ipoteza unui infarct la volan sau a unui accident vascular cerebral, arată Agerpres. 

Potrivit sursei citate, cordul era normal, moartea fiind cauzată de un impact violent. „Cauza decesului sunt leziunile traumatice grave. Cordul nu are nimic, este unul normal. Nu se pune problema că ar fi făcut infarct sau accident vascular”, notează doctorii.

UPDATE O avocată de la compania Hexi Pharma s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul Parchetului General, pentru a i se comunica valoarea prejudiciului stabilit de procurori în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale. 

Deocamdată, procurorii nu au comunicat ce valoare are prejudiciul din acest dosar.

Angajaţii Hexi Pharma vorbesc, într-un comunicat, despre Dan Condrea

Compania Hexi Pharma a dat publicităţii un comunicat în care angajaţii arată că decesul patronului Hexi, Dan Condrea, a şocat pe toată lumea. Redăm comunicatul integral:

“Este incredibil cum trebuie să moară oameni pentru ca o situaţie ca cea a Hexi Pharma să fie privită raţional şi să nu se mai exagereze cu apelative crude la adresa unor oameni. Dan a fost colegul nostru, nu şeful nostru. Nimeni nu ştie cum veneam din plăcere la muncă, căci eram o echipa unită, iar Dan ne ajuta pe fiecare, indiferent de problemă. Într-adevăr, nu era cea mai deschisă persoana şi nu ii plăcea vorba multa şi fără rost, dar era un om. Suntem încă în şoc şi nu ne putem reveni. Tot ce putem spune e ca le transmitem membrilor familiei sincere condoleanţe.

Colegii îl descriu ca pe un tata iubitor a 2 copii, un familist convins, cu o existenţă relativ modesta, ce şi-a dorit linişte şi nu a căutat atenţia nimănui. Îşi creştea ambii copii cu drag şi a făcut sacrificii pentru asta, chiar şi atunci când viaţa l-a lovit şi a trebuit să divorţeze. 

Era un om dedicat muncii şi dedicat celui de-al treilea copil al său - Hexi Pharma. Lucra zilnic câte 12 ore şi avea grijă ca atmosfera să fie plăcută pentru toată lumea. Îşi dorea ca angajaţii lui să se simtă cât mai bine, iar de fiecare dată când unul dintre ei avea o problema, Dan era primul care sărea in ajutor. 

Modest şi timid, Dan nu relaţiona uşor cu persoanele noi, ba mai mult, era retras şi prefera să gândească de 10 ori înainte sa vorbească. Unii cred că asta era principalul motiv pentru care nu era favoritul multor persoane. 

Dan Condrea, patronul companiei Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a încetat din viaţă duminică, 22 mai, într-un accident de maşină produs între localităţile Corbeanca şi Buftea”.

Parchetul General: peste 150 de spitale au cumpărat produse de la hexi Pharma

Procurorii Parchetului General au menţionat în cursul zilei de astăzi că ancheta a scos la iveală că peste 150 de spitale din toată ţara cu cumpărat produse de la Hexi Pharma. 

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 – 2016, HEXI PHARMA a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de HEXI PHARMA cu aceste unităţi medicale – având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active - este de cca. 51 milioane lei”, se arată în comunicat. 

Condrea era citat luni la Parchetul General

Moartea lui Dan Condrea (41 de ani), patronul HexiPharma, acuzat că a vândut ani întregi spitalelor dezinfectanţi diluaţi, complică şi mai mult misiunea anchetatorilor care investighează acest dosar. Dan Condrea va duce cu el în mormânt multe dintre secretele obscure ale companiei pe care o patrona.

El fusese citat să se prezinte luni la Parchetul General, pentru a fi reaudiat în dosarul dezinfectanţilor diluaţi, dar şi pentru a fi pus sub urmărire penală. Cel mai probabil,  anchetatorii ar fi luat şi o măsură preventivă împotriva sa, după ce în dosar fuseseră strânse mai multe probe.

Specialiştii afirmă că expunerea mediatică la care a fost supus Dan Condrea în ultimele săptămâni şi faptul că risca ani grei de închisoare sunt doar două dintre motivele care l-ar fi putut împinge pe patronul HexiPharma spre suicid. În plus, în urmă cu doar câteva zile, patronul HexiPharma şi-ar fi modificat chiar şi testamentul.

Imediat după cumplitul accident de duminică seara, ancheta în cazul morţii lui Dan Condrea a fost preluată de Parchetul General, acelaşi care anchetează şi dosarul dezinfectanţilor diluaţi. La cercetări participă şi experţi ai Institutului Naţional de Criminalistică, din cadrul Poliţiei Române.

Identitatea, stabilită cu ajutorul apropiaţilor

Până când o expertiză va determina circumstanţele exacte ale accidentului de pe drumul care leagă Corbeanca de Buftea, autorităţile judiciare iau în calcul mai multe ipoteze de lucru, inclusiv sinuciderea. În primul rând, ieri la prânz, a fost stabilită identitatea victimei. Fosta soţie a patronului HexiPharma, dar şi doi apropiaţi ai acestuia, care au mers la IML Ilfov au recunoscut semne particulare ale lui Dan Condrea. Pentru siguranţă, procurorii au dispus însă şi un test ADN, al cărui rezultat va fi cunoscut în curând.

Medicii legişti au finalizat, luni, o primă parte a necropsiei, fiind prelevate mai  multe probe. Aceştia vor continua, astăzi, necropsia în cazul lui Dan Condrea, când se vor axa asupra inimii.
La necropsie s-a observat că trupul neînsufleţit prezenta multiple  leziuni şi fracturi la cap, coloană vertebrală, torace, abdomen, dar şi rupturi de organe.

Condrea ar fi plecat supărat de acasă

La rândul lor, poliţiştii care investighează acum moartea lui Dan Condrea au stabilit că a plecat de acasă duminică, în jurul orei 17.00, paznicii complexului rezidenţial în care locuia patronul HexiPharma declarând că acesta era abătut. Tot paznicii au spus că Dan Condrea nu a plecat cu unul dintre jeepuri pe care le conducea de obicei, ci cu un autoturism Opel Astra, înmatriculat pe numele tatălui său.

De altfel, camerele de luat vederi instalate în zona Primăriei Corbeanca l-au surprins pe Condrea la volan, conducând regulamentar, cu circa 50-60 km/h. După ce a ieşit din satul Tamaşi, acesta ar fi accelerat puternic. Deşi drumul era în linie dreaptă, la un moment dat şoferul a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe şosea pe partea dreaptă a sensului său de mers unde s-a lovit de un pom.

Potrivit primelor cercetări făcute la faţa locului, impactul s-a produs pe partea stângă a maşinii. Deşi nu a fost frontal, coliziunea a fost devastatoare. Maşina s-a transformat într-un morman de fiare, motorul zburând la 30 de metri distanţă. Dan Condrea, care nu ar fi purtat centura de siguranţă, a fost şi el proiectat prin parbriz. Pompierii şi medicii sosiţi la faţa locului l-au găsit mort, întins lângă epava maşinii. Accidentul a fost anunţat la ora 18.47.

Ipoteza accidentului

Experţii nu exclud nici ipoteza unui simplu accident cauzat de starea emoţională a lui Dan Condrea. Patronul HexiPharma era supus unei presiuni uriaşe după izbucnirea scandalului legat de diluarea dezinfectanţilor. Lucian Diniţă, fost şef al Direcţiei Poliţiei Rutiere, din cadrul Poliţiei Române, crede că lipsa de concentrare i-ar fi adus sfârşitul lui Dan Condrea.

„Ceva i-a distrat atenţia. Este posibil să fi ajuns cu roata pe acostament după care să fi pierdut controlul volanului. Clar, victima nu purta centura de siguranţă. Dacă ar fi purtat, la impact, în cel mai rău caz, victima ar fi trebuit să zboare cu tot cu scaun. Expertiza tehnică va stabili exact, dar rezultatul nu va veni prea curând. Analizarea elementelor de caroserie va stabili cum s-a produs impactul, inclusiv viteza autoturismului“, a declarat Lucian Diniţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite