Poliţiştii răniţi în misiune se vor putea trata şi recupera şi în spitale private, pe cheltuiala Internelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decotarea tratamentului in sptale private se va face cu aprobarea ministrului de Interne
Decotarea tratamentului in sptale private se va face cu aprobarea ministrului de Interne

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va deconta, în cazul poliţiştilor răniţi în misiune, tratamentul  şi în spitale private. Pănă acum, conform Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr.24/2009.  tratamentul era posibil numai în spitalele de stat.

Acum responsabilii MAI  au ajuns la concluzia că “accesul la asistenţă medicală, tratament şi măsuri de recuperare medicală în ţară este limitat (…) la unităţile sanitare ale Ministerului Sănătăţii, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie, ale ministerelor/instituţiilor cu reţea sanitară proprie din sistemul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi autorităţii judecătoreşti. De la momentul emiterii actelor normative (…), situaţia de fapt din domeniul asigurării asistenţei medicale din ţara noastră a înregistrat o diversificare a serviciilor medicale acordate de sectorul privat, făcând aptă şi chiar recomandabilă luarea în considerare a acestei opţiuni pentru tratarea poliţiştilor răniţi”, se arată în proiectul de modificare a ordinului emis de ministru în anul 2009.

Concret, în cazuri individuale, ministrul de Interne va aproba, prin ordin, plata sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală realizate în ţară în unităţi sanitare private. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite