Poliţiştii pichetează joi Ministerul de Interne. Care sunt nemulţumirile Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de poliţiştii protestează joi în faţa Ministerului de Interne. Înarmaţi cu vuvuzele şi pancarde, protestatarii îşi strigă nemulţumirile în stradă.

Poliţiştii au afişat mai multe bannere cu mesajele: "Politicienilor, aţi nenorocit Poliţia Română", "Poliţişti în slujba cetăţenilor, nu în slujba politicienilor", "Suntem prizonierii incompetenţei voastre".

Preşedintele SNAP, Iulian Surugiu, a declarat pentru Agerpres că sunt multe lucruri care trebuie rezolvate la Ministerul de Interne şi că este nevoie de o resetare a întregului sistem "pentru a putea da cetăţeanului servicii de calitate".

"Astăzi suntem în faţa Ministerului de Interne pentru a ne face auziţi şi pentru a trage un semnal de alarmă, că sunt multe lucruri de rezolvat în cadrul Ministerului de Interne, lucruri care au fost aduse la conducerea Ministerului, iar, din păcate, lucrurile se mişcă foarte, foarte încet. Aici vorbim de o resetare a întregului sistem, pentru a putea da cetăţeanului servicii de calitate", a spus liderul sindical.

Întrebat ce va face după pichetarea MAI, Surugiu a spus că sâmbătă, 24 martie, circa 10.000 de oameni vor fi prezenţi la un protest în faţa Ministerului de Interne, urmat de un marş spre Piaţa Victoriei, la Guvern.

Carmen Dan: S-au făcut multe lucruri şi pentru poliţişti

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat, în contextul protestelor anunţate ale sindicatelor din poliţie, că s-au făcut multe lucruri bune şi pentru politişti, vorbind despre majorările salariale. Carmen Dan a spus că poliţiştii sunt singurii care beneficiază de plata orelor suplimentare, lucru care nu s-a mai întâmplat de 9 ani în Ministerul de Interne.

"Sunt foarte cunoscute solicitările poliţiştilor sau ale liderilor de sindicate care îi reprezintă. În acelaşi timp, cred că trebuie să fim conştienţi că nu toţi bugetarii din România se pot încadra în grilă şi că avem această lege a salarizării care funcţionează şi care a adus foarte multe lucruri bune. Pe de altă parte, îmi doresc tare mult să fim de acord cu toţii că în anul care a trecut şi în primul an de guvernare s-au făcut multe lucruri bune şi pentru poliţişti. Vorbim de o majorare de 10 la sută în toamnă, de încă o creştere salarială de 4-5 procente din ianuarie şi de alte sporuri pentru 28.000 de poliţişti. Menţionez că în aceste condiţii, poliţiştii sunt singurii care beneficiază de plata orelor suplimentare, singurii din sistemul public. Şi acest lucru înseamnă un efort însemnat pentru buget. Plata orelor suplimentare în MAI nu s-a efectuat de 9 ani. Este o realizare”, a declarat Carmen Dan.

Ministrul a spus că îşi doreşte ca poliţiştii să înţeleagă faptul că există şi alte aspecte care ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, precum echipamentele, dotările sau reabilitare sediilor.

"Îmi doresc tare mult ca poliţiştii şi reprezentanţii lor la nivel de sindicat să conştientizeze că este important să existe un echilibru şi că noi suntem preocupaţi şi de celelalte aspecte care ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă: dotare, echipamente, reabilitare sedii. Trebuie să ne îngrijim şi ca aceste lucruri să se întâmple”, a spus Carmen Dan.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite